Trænerseminar for U17/U19 og seniortrænere

DBU Sjælland indbyder for 2. år i træk til trænerseminar for breddetrænere i årgangene U17/U19 og senior. Men du skal være hurtig - sidste år blev pladserne revet væk.Trænerseminar for U17/U19 og seniortrænere på breddeniveau. DBU Sjællands træneruddannelsesgruppe har igen i år sammensat et træneruddannelsesseminar for U17/U19 og seniortrænere. I år afholdes det 13.-14. november på Danhostel Ishøj Vandrehjem.  

-Vi havde en rigtig god fornemmelse af at der var et behov for vidensdeling og inspiration til netop denne målgruppe, og med baggrund i ”fuldt hus” sidste år, har vi valgt at afvikle seminariet igen, og håber meget på, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Endnu engang har vi allieret os med en gruppe af tidligere og nuværende DBU instruktører, som har deres eget koncept, så vi ved, at inspirationen er af høj faglig kvalitet, siger Jens Peter Sørensen, der er formand for DBU Sjællands Træneruddannelsesgruppe. 

Du tilmelder dig kurset som helhed og kan på kurset vælge mellem følgende spor:

"Omstillinger" eller "Flere og bedre headere" 

"Standardsituationer" eller "Fra opbygningsspil til afslutningsspil". 

Alle mødes fredag aften klokken 17.00 til fælles aftensmad og efterfølgende kan deltagerne vælge sig ind på et af to kurser fra klokken 18.00. Det samme er gældende for lørdag formiddag. Her kan der efter morgenmaden igen vælges mellem to kurser. Således kan man opnår seks timers rigtig god inspiration til træningen hjemme i klubben. 

- Vi slutter af cirka klokken 12.30 lørdag middag med en ”grab-and-go-sandwich" – således at trænerne kan nå hjem til eventuelle øvrige arrangementer eller bare til en god weekend med hovedet fyldt med læring, siger Jens Peter Sørensen.

Program fredag 13. november
17.00: Aftensmad og værelsesfordeling m.v.
18.00-21.00: – kursus 1 ”Omstillinger”
18.00-21.00 – kursus 2 ”Flere og bedre headere (hovedstød red.)”

21.30 – Social hygge med kaffe, øl, vand og sandwich.

Program lørdag 14. november
08.00: Morgenmad
09.00-12.00: Kursus 3 ”Standardsituationer”
09.00-12.00: Kursus 4 ”Fra opbygningsspil til afslutningsspil”

Kl. 12.30 Kildevand og sandwich til at tage med. 

Hvor og faciliteter
Faciliteterne er Danhostel Ishøj Vandrerhjem og  kunstgræsbanen ved idrætscentret til de praktiske øvelser.
Deltagerne skal selv være aktive, men der kan tages hensyn til eventuelt nedsat bevægelighed.

Pris og tilmelding
Deltagerprisen for hele opholdet er kr. 850,00 pr. person – og der er plads til 36 personer.

Deltagerne vælger sig ind på de kurser, der har deres interesse fredag og lørdag. Men kurserne vil eventuelt blive slået sammen, hvis der ikke er væsentlig tilmelding til det ene af dem. 

TILMELD DIG KURSET HER

Kursusbeskrivelse:

Omstillinger
Dette kursus er tænkt som et inspirationskursus omkring emnet omstillinger. Et emne som ikke er særligt velbeskrevet i fodboldlitteraturen, men det vurderes at have meget stor betydning i moderne fodbold, dels som en del af holdets spillestil, dels med hensyn til kampenes resultater.
Dette kursus giver et overblik over begrebet, og giver inspiration til, hvordan du som træner kan arbejde med emnet i den daglige træning.

Flere og bedre header
Dette kursus er blevet udarbejdet for at styrke udvikling af flere spillere, som har lyst, mod og evne til at ”angribe” høje bolde. Der er stor forskel på med hvor stort engagement, det sker nu og det gælder stort set på alle niveauer.

Instruktørerne på dette kursus tror på, at vi skal tidligt i gang med arbejdet med headning, hvis det skal blive en naturlig del af  den tekniske kunnen for fodboldspillere. Kurset præsenterer derfor øvelser og lege, som kan anvendes tidligt i spillernes udvikling. Det er op til den enkelte træner at vurdere hvornår.

Vi har bestræbt os på ved hver opstilling og øvelse at anvise muligheder for progression, således at der kan arbejdes med en kendt opstilling over en længere periode med varierende sværhedsgrad.
Efter at have lavet iagttagelser på kampe på højt internationalt niveau har vi på kurset lagt vægt på at præsentere headninger med varierende formål:

• Angrebsheadninger – 
• Forsvarsheadninger
• Afleveringsheadninger

Det skal pointeres, at dette kursus udelukkende er et inspirationskursus med masser af ideer til træningsøvelser i de forskellige former for headninger, der forekommer i kampe suppleret med video fra en kamp i den engelske Premier League.

Standardsituationer
Dette kursus er et inspirationskursus omkring emnet standardsituationer. Et emne som ikke er særligt velbeskrevet i fodboldlitteraturen. Dette til trods for at mellem hvert tredje og fjerde mål scores på eller umiddelbart efter en standard-situation.

Du vil på dette kursus få en viden om emnet, samt inspiration til, hvorledes du i den daglige træning kan arbejde med emnet. Emnet behandles både i praktik og teori suppleret med klip fra kampe

Fra opbygningsspil til afslutningsspil
Hvad gør vi som hold, når vi har vundet bolden? Dette afhænger af en række faktorer og nødvendige beslutninger af de enkelte spillere. Skal vi satse på omstillinger direkte til afslutningsspil, eller skal vi gå i opbygningsspil og gennem overgangen fra opbygningsspil til afslutningsspil forsøge at komme til afslutninger?

På dette kursus vil der udelukkende blive arbejdet med overgangen fra opbygningsspil til afslutningsspil, hvor modstanderholdet ofte er i balance. Denne fase kan gribes an på mange forskellige måder, og vi kan ikke nå at komme ind på alle muligheder, men du vil se udvalgte eksempler. Udover en teoretisk gennemgang vil du blive præsenteret for træningsøvelser.

Med udgangspunkt i ”hel - del - hel princippet” vises både skabelonøvelser og spil Den teoretiske gennemgang og den praktiske træning suppleres med videoklip fra kampe på højeste niveau.

Af Kirsten Christensen (red. Peter Vest Hansen)

Log ind