Sidste chance for at søge DBU's Ungdomsfond

15. februar er sidste frist for at ansøge DBU's Ungdomsfond om midler til en aktivitet som gavner ungdomsfodbolden. I Munkevænget FI blev 10.000,- kroner fra ungdomsfonden forvandlet til et nyt U13-hold og startskuddet til etablering af ungdomsfodbold i klubben.

I en lille klub i den jyske by, Kolding, er ungdomsafdelingen blevet fordoblet fra ét til to hold efter et stævne, som bød alle lokale unge velkomne – uanset forudgående fodboldkompetencer, klubtilknytning eller fritidsinteresser.

”Der ligger mange fritidsklubber i området, hvor de unge ikke nødvendigvis spiller fodbold. Det vil vi gerne lave om på. Derfor inviterede vi alle områdets unge til et gratis fodboldstævne via de lokale ungdoms- og fritidsklubber, hvor de fik en sjov dag med fodbold og slik, frugt og præmier,” fortæller Jallal Nabolsi, tidligere ansvarlig i Munkevænget FI.

”At få et økonomisk bidrag fra fonden er med til at realisere drømmen for mange fodbolddrenge og –piger om at komme på en tur til et stævne eller en turnering i ind- eller udland. I den kommende ansøgningsfase håber vi at modtage flere ansøgninger fra klubber, der ønsker at sende en hel årgang afsted til den samme turnering, da erfaringen viser, at det er en god måde at fastholde spillerne på, hvis de får nogle fælles oplevelser,” forklarer Mette Bach Kjær, formand for DBU´s Ungdomsfond.

For Munkevænget FI blev det en tur på DBU’s App, som ansporede til at ansøge til et ungdomsstævne.

”Jeg læste om ungdomsfonden i DBU app’en og tænkte, at det da kunne være spændende at søge,” fortæller Jallal Nabolsi, som tog initiativ til at ansøge DBU’s Ungdomsfond på vegne af den lille fodboldklub.

Munkevænget FI’s ansøgning lød blandt andet: "Vi er en fodboldklub, der ligger i et socialt belastet område, hvor størstedelen af områdets unge ikke er medlem af nogen fodboldklub. Vi startede et seniorhold for to år siden med stor succes. Nu ønsker vi – efter opfordring fra forældre og de unge selv – at starte nogle ungdomshold. For at skabe den bedst mulige start og interesse fra områdets unge og frivillige, vil vi gerne afholde en stor ungdomsfodboldturnering.”

Du kan se flere billeder fra ungdomsturneringen på Facebooksiden Munkevængets Skoles Ungdomsklub (se under den 26. september 2015).

DBU’s Ungdomsfond yder støtte til arbejde med ungdomsfodbold U13-U19 i begge køn. Læs mere om DBU’s Ungdomsfond

Søg støtte til dit ungdomshold inden den 15. februar 2016.

Klubber der modtager støtte får direkte besked efter ansøgningsfristen.

I år modtog 50 hold 10.000,- kroner hver i støtte fra DBU’s Ungdomsfond. Se her, hvilke klubber der har fået støtte i 2015.

Log ind