Dommere fik fyldt rygsækken op

Emblemer, middag og B.S. Christiansen var medvirkende til at give de sjællandske dommere en hyggelig og læringsrig aften.230 fodbolddommere fik viden, netværk, hæder og nye oplevelser med i bagagen.

Mandag 21. november dannede Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena rammerne for knap 230 fodbolddommere, udviklere og vejledere. Der var smil og glæde fra første øjekast. Respekt for hinanden og den gerning de alle bidrager med året rundt. 

Aftenens menu startede meget passende med en middag. Bagefter gav DBU Sjællands formand, Ole Jacobsen, en orientering og aftenen fortsatte med æresbevisninger og sluttede af med et oplæg fra 
B.S. Christiansen, forhenværende elitesoldat, i Jægerkorpset og foredragsholder.

Og humøret var højt blandt de deltagende dommere, der ikke holdt sig tilbage med hverken piften eller tilråb, når deres kollegaer skulle på scenen for at blive hædret.

Uddeling af emblemer til deltagerne 
Mange vejledere, udviklere og dommere blev hædret mandag aften i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, da der i år blev vakt en ældre tradition til live. Bevæggrunden for genetableringen af uddelingen af emblemer til vejledere og udviklere er meget simpel, uden dem ville udviklingen af den sjællandske dommerstand gå i stå. 
Rækkefølgen på uddelingen lød således vejledere, udviklere og dommere.

UDDELING AF VEJLEDEREMBLEMER     
De første der fik overrakt et emblem for 5 år som aktive vejledere på de sjællandske baner var følgende:

Vejleder 5 år 

Paul S. Hansen
Søren Schmidt
Claus Grønbech Nielsen


Vejleder 10 år 
Palle W. Jensen


Vejleder 20 år

Jan Bjerring


UDDELING AF UDVIKLEREMBLEMER
Efter en god start med uddelingen af emblemer til de mange vejledere så kom turen til DBU Sjællands dommer udviklere. De første der blev kaldt på scenen var følgende:

Udvikler 5 år
Henning Horn
Jan Kofod
Allan Olsen
Lars Askengren Pedersen
Jesper Jensen
Lars Kulle
Henrik Adamsen
Stig Grander
Claus Jensen
Kaj B. Pedersen
Jan Pedersen


Udvikler 10 år

Kim Hansen
Tonny Kolbech Poulsen
Per Svendson
Jens Larsen
Johnny Rasmussen


Udvikler 15 år
Allan Vennike


Udvikler 20 år
Jens Pedersen
Claus Olsson


Udvikler 25 år

Torben Iversen


Udvikler 30 år
Buller Friis


UDDELING AF DOMMEREMBLEMER
De første der kom på scenen og fik overrakt et emblem for 5 år som aktiv dommer på de sjællandske baner var følgende:

Dommer 5 år 
Kim Hansen 
Constantin Ilie
Carl Hansen
Ivica Martinovic
Simon Reusch


Dommer 10 år 
Torben Rogers
Carsten Hansen
Max Jørgensen
Jakob Koed
Brian W. Ahlquist
Pete Kines
Peter Rud Larsen
Peder Madsen
Bent Nielsen  
Arne Sundberg
Per Svendson


Dommer 15 år 

Henning Skov Jensen
Klaus Pedersen
Kenneth SørensenDommer 20 år 
Per Gryberg
Christoffer Ammitzfeldt
Per Kofoed


Dommer 25 år 

Ole A. Jensen
Leif Nielsen


Dommer 30 år 
Torben Ellegaard
Ole Larsen
John Rasmussen


Dommer 35 år 
John Tonny Hansen
Ole Jensen
Dommer 40 år 
Finn Engelbreth


Dommer 45 år 
John P. Nielsen


DBU Sjælland ønsker alle emblem modtagere stort tillykke og ser frem til mange flere gode oplevelser i fremtiden. 

Årets Breddedommer 
DBU Sjællands formand, Ole Jacobsen, motiverede ’Årets breddedommer’ således

- Årets breddedommer 2016 er utrolig dedikeret til dommergerningen. Han er særdeles pligtopfyldende omkring sine påsatte kampe, som han i sæsonen 2016 har haft 120 af, fordelt med 94 dommeropgaver og 26 kampe på linjen.

Årets breddedommer har dømt fodbold i 13 år, og er både velkendt og vellidt af langt de fleste, også blandt sine kolleger. Han er en rigtig god leder, der formår at få afviklet kampe på alle niveauer rundt omkring på Sjælland, blandt andet på grund af hans flotte indstilling til spillet, som han har en fantastisk god evne til at få til at køre uden unødvendige afbrydelser.

Man går ALDRIG forgæves vores prisvinder, der altid gerne hjælper til, hvor det er nødvendigt. Når det brænder på og DBU Sjællands Administration eller dommerhjælpen kontakter ham, så springer han altid til, også selv om det er i 11. time, og uanset hvilken række eller hvor på Sjælland det måtte være, får han det til at gå op i en højere enhed, og det er simpelt hen super.

Årets breddedommer er 44 år, og starter i 2017 med sin 14. sæson. Han besidder en dejlig humor og har let til et grin, ligesom han selv elsker at ”lave lidt gas”.

Hans dommernummer er 12290, han er fra Brøndby Strand. Hvis I ikke har gættet det endnu, så kan det afsløres, at det er Denis Ismajilovic, som er årets breddedommer 2016.

 

DBU Sjælland ønsker Denis tillykke med titlen og ser frem til endnu flere gode dommerår på fodboldbanerne.

B.S. Christiansen
Inspiration, motivation og respekt var B.S. Christiansen klare agenda med et både tankevækkende og utrolig underholdende foredrag, som var afslutningen på dette års dommernes aften. 
B.S. Christiansen italesatte sin store respekt for de sjællandske fodbolddommere.

”Det nytter ikke at fortryde, når man springer ud fra et fly med 200 kilometer i timen. Det samme gælder, hvis man laver en dårlig dømning. Man fortryder, men det er umuligt at gøre det om, hvis man hænger sig i det, så bliver man en ulempe for ens soldaterkammerater, spillerne eller andre aktører. En fejl skal ikke ødelægge resten af dit liv. Det handler ikke om hvem du var, men hvem du er,” sådan lød opsangen til de sjællandske dommere fra B.S. Christiansen.

Der er masser af gode oplevelser ved at være fodbolddommer, men man risikerer også at blive fanget i uheldige situationer, når følelser eller frustrationer skinner igennem hos spillere og trænere. Derfor er det også utrolig vigtigt at kunne håndtere disse situationer, og præcis de værktøjer og redskaber fik de sjællandske fodbolddommere indblik og kendskab til. 

”Jo mere man forbereder sig og afdækker problematikker inden kampen jo mindre af det dårlige vil sandsynligvis ske på banen. Hvis I ved, at der er en besværlig træner på sidelinjen, så lav en aftale med ham inden kampen,” lød et godt råd fra B.S. Christiansen.Budskab til dommerne: 
”Lov mig nu, at I tænker lidt over jeres liv. Lov mig, at I takker jeres familie – jeres bagland. Tak dem for, at du får lov til at være dommer – at du får lov til at være en aktiv person, der gør noget for andre, som gerne vil udvikle sig og gøre en indsats. Brug DBU Sjælland og gå ud og skab jer et netværk. Vi er et produkt af vores forberedelse. Man kan ikke planlægge resultatet, men man kan altid planlægge sin præstation,” sådan afsluttede B.S. Christiansen sit foredrag med et stærkt budskab til alle de fremmødte dommere.  

DBU Sjælland håber at alle de deltagende dommere havde en god og lærerig aften i godt selvskab, administrationen ser allerede frem til næste år.

Log ind