Ansøgning til fællesrækkerne åbner

Fra mandag 1. maj til 14. maj er der åben for ansøgninger til de højeste fællesrækker Øst for Storebælt hos DBU København og DBU Sjælland. Vær opmærksom på at rækkerne i år har fået ny ansøgningsprocedure.


I perioden 1. - 14. maj kan din klub ansøge om en plads i de højeste fælles ungdomsrækker øst for Storebælt.

I år skal ansøgerklubberne være særligt opmærksomme på, at vi har indført en ny ansøgningsprocedure, der skal gøre det lettere at ansøge til rækkerne. Ansøgningen foregår nu via din klubs adgang til KlubOffice. I videoen herover kan du se, hvordan du ansøger om en plads i de enkelte rækker. 

A- og B-licens
Klubber med B- og T-licens (drenge) skal ansøge, hvis de ønsker en plads i Øst 1-rækkerne for U15, U14 eller U13 Drenge. Dette er også gældende i den nuværende sæson.  

A-licensklubbernes 2. hold kan ligesom sidste år ansøge om en plads i U13, U14 og U15 Drenge Øst 2. 

Der kan til sæsonen 2017-2018 ansøges om indrangering i følgende rækker med spillernes årgang i parantes:


Pige ungdomsfællesrækker - DBU Sjælland og DBU København

U18 Pige Øst (00)
U16 Pige Øst 1/2 (02)
U14 Pige Øst (04)
U13 Pige Øst (05)

Drenge ungdomsfællesrækker - DBU København og DBU Sjælland
U19 Drenge Øst 1/2 (99) 
U17 Drenge Øst 1/2 (01)
U16 Drenge Øst (02)
U15 Drenge Øst 1/2 (03) 
U14 Drenge Øst 1/2 (04)
U13 Drenge Øst 1/2 (05)

Rækker med ansøgning - DBU Sjælland 
U19 Drenge Mester (99)
U17 Drenge Mester (01)
U15 Drenge Mester (03)
U14 Drenge Mester (04)
U13 Drenge Mester (05)

BEMÆRK: Alle rækker har ansøgningsfrist 14. maj klokken 23.59

Speciel spillerbenyttelse tilladt

Ligesom hos pigerne vil reglen om "speciel spillerbenyttelse" også blive indført i de fælles ungdomsrækker for drenge. Det betyder, at det bliver tilladt at anvende op til 2 spillere per kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse

Intentionen med beslutningen er blandt andet at gøre plads til de såkaldte "futurespillere", der er fysisk lidt senere udviklet end deres jævnaldrende holdkammerater. 

Der kan ikke ansøges om spillerdispensation til ældre spillere i fællesrækkerne. 

Betingelser ved ansøgning:

• En klub kan kun deltage med et hold i hver enkelt række. Undtaget fra dette er A-licensklubbernes 2. hold, der kan ansøge om en plads i U13, U14 og U15 Øst 2. 

• Er der ikke ansøgt ved ansøgningsfristens udløb eller mangler der væsentlige oplysninger (på stamholdet oprettet i KlubOffice), så kan klubben ikke forvente at komme i betragtning til pågældende række(r). 

Ny ansøgningsprocedure
For at gøre ansøgningsproceduren lettere for klubberne, så vil ansøgningen i år foregå via KlubOffice. Derfor skal der i år ikke udfyldes ansøgningsskemaer.  

Ansøgningsproceduren foregår ved at alle hold via kluboffice skal oprette et stamhold, som skal tilmeldes til turneringen via kluboffice. Dette gælder alle ovenstående rækker.

Hvis der ikke er oprettet et stamhold, så bliver holdet ikke indrangeret idet fællesudvalget ikke har noget grundlag at bedømme holdet på. Husk fristen 14 maj. 

Stamholdet skal indeholde 16 spillere samt 2 trænere. 8-mands hold dog kun 13 spillere.

Husk på stamholdet at indtaste spillested samt ønsker til spilledage og tider. Dermed har vi stort set alle oplysninger vi senere skal bruge til at danne turnering efter. 

Husk hvis klubben har særlige ønsker omkring hold der skal spille for eksempel samme lørdag hjemme, så skal de indsendes senest den 14 maj for U16 til U19 Drenge Øst til Martin Munk Nielsen på munk@dbukoebenhavn.dk og øvrige rækker til Thomas Rasmussen på tler@dbusjaelland.dk. Vi gør opmærksom på at alle ønsker ikke kan opfyldes.

Licensklubber automatisk med
Klubber med DBU Licens vil automatisk være tilmeldt drengerækkerne (bemærk U16 Drenge Øst samt U13 Drenge Øst/U13 Pige Øst - se nedenstående) efter følgende model og skal derfor IKKE ansøge. 

Licens ungdom - drenge:
Øst 1: Klubber med A-licens er som udgangspunkt sikret deltagelse i Øst 1. Klubberne er automatisk med og skal ikke ansøge, men framelde sig, hvis de ikke ønsker pladsen. B- og T-licens klubber samt øvrige ansøgere (klubber uden licens) kan søge Øst 1 og vil blive vurderet af unionernes fælles indrangeringsgruppe på lige vilkår.
 
Øst 2: Klubber med A-licens, som ønsker Øst 2 frem for Øst 1, er sikret en plads. A-licensklubbers 2. hold kan endvidere ansøge om en plads i U13, U14 og U15 Øst 2.
B- og T-licens klubber er automatisk med i Øst 2 og skal ikke ansøge, men framelde sig, hvis de ikke ønsker pladsen. Øvrige ansøgere vurderes af unionernes fælles indrangeringsgruppe. 

U16 Drenge Øst reservehold: Er en turnering alene for klubber med A og B-licens. Klubberne er automatisk tilmeldt og turneringsformen er identisk med sæsonen 2016-2017. Se propositioner her.

U16 Drenge Øst: Klubber med A, B eller T-licens skal ansøge om at deltage i rækken, men er sikret deltagelse såfremt de ansøger.  

U13 Drenge Øst 8-mands: Her skal klubberne ansøge på lige vilkår med de øvrige rækker. Dog vil 2. turneringshalvdel vil blive afviklet som 11-mands. Det fælles indrangeringsudvalg kan efter 1.turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning af hold.

Licens ungdom - piger:

U16 og U14 Pige Øst: Klubber med pigelicens er som udgangspunkt sikret deltagelse i Øst-rækken. Klubberne er automatisk med og skal ikke ansøge, men framelde sig, hvis de ikke ønsker pladsen. Øvrige ansøgere (klubber uden licens) kan søge og vurderes af unionernes fælles indrangeringsgruppe. 

U18 Pige Øst: Klubber med pigelicens skal ansøge om deltagelse, men er sikret en plads såfremt de har ansøgt om det. 

U13 Pige Øst: Her skal klubberne ansøge på lige vilkår med de øvrige rækker. Det fælles indrangeringsudvalg kan efter 1.turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning af hold. 

Op/nedrykning og kamppauser U19 og U17 drenge Øst
Der er ikke oprykning og nedrykning fra Øst rækkerne bortset fra U19 og U17 Drenge Øst. 

Turneringsprogrammet vil blive forlænget således, at der bliver en længere turneringsperiode. Helt konkret vil der i efteråret også være kampe i november og i foråret vil der også blive spillet kampe i marts. 

I turneringsperioderne vil der desuden være indlagt friuger til udenlandsture og lignende. 

Det fælles indrangeringsudvalg forbeholder sig retten til at foretage ekstraordinære op- og nedrykninger efter 1. turneringshalvdel.  

Oversigt over licensklubber
Her kan du se de licensklubber på drenge og pigesiden, som automatisk vil være tilmeldt rækkerne og som derfor IKKE skal ansøge.

Hos pigerne er klubber med licens uændret. 

PIGER: U18*, U16, U14 og U13 Øst
Klubber
Brøndbyernes IF
Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF)
Boldklubben af 1893 (B.93)

*Her er det klubbens 2. hold, der kan ansøge, da 1. holdet deltager i U18 pige DM.   

DRENGE: U15, U14 og U13 Øst 1/2
Øst 1  Licens  Øst 2  Licens 
Brøndbyernes IF B.93 (Boldklubben 1893)
B
FC København (KB)  FC Roskilde
B
FC Nordsjælland (Farum BK) HB Køge*
B
Lyngby Boldklub 1921 HIK (Hellerup IK)
B
    Holbæk B&I


Hvidovre IF B


Næstved IF B


   


AB (Akademisk Boldklub)


FC Helsingør
    Hørsholm-Usserød IK
    Nykøbing FC 
    Slagelse B&I

*Gældende for sæsonen 2017-18 er, at overbygningen HB Køge deltager på U15 og U14-niveau. På U13-niveauet vil de selvstændige klubber Herfølge BK og Køge BK ansøge på lige fod med øvrige klubber uden licens.

Alle øvrige klubber skal ansøge, hvis de ønsker at komme i betragtning til en plads i de omtalte rækker. Læs betingelserne for ansøgning længere oppe.

Offentliggørelse af indrangering
De indrangerede hold offentligøres 7. juni 2017 om aftenen. 

Bemærk: Da sæsonen 2016-2017 fortsat er i gang vil enkelte sider først blive opdateret med næste års turneringsstruktur efter afslutningen på sæsonen.   

Regel om kampflytning
5-dagesreglen for flytning af kampe fortsætter. Reglen betyder, at man fortsat senest kan flytte en kamp 5 dage før den fastsatte kampstart.

Spørgsmål til fællesrækkerne

Rettes mod din lokalunion dagligt mellem 10.00 - 15.00: 

DBU Sjælland: Thomas Rasmussen på telefon 46340736 eller på mailadressen tler@dbusjaelland.dk  

DBU København: Martin Munk Nielsen på telefon 3915 9203 eller på mailadressen munk@dbukoebenhavn.dk   

Læs mere her:

Kriterier for indrangering af ungdomshold 

Om de fælles ungdomsturneringer
Licensklubberne på plads til næste sæson
Om licens ungdom, piger
Om licens ungdom, drenge

Log ind