MENU

Spiller udelukket i to år for vold i Serie 4-kamp

En spiller fra Kokkedal BK er blevet udelukket i to år for vold mod en modspiller i en Serie 4-kamp 20. august mod Tikøb IF. Derudover er klubben blevet tildelt en bøde på 2500 kroner for at bringe fodboldspillet i vanry.

En spiller fra Kokkedal BK er blevet udelukket to år fra alt fodbold og klubben er blevet tildelt en bøde på 2500 kroner for at bringe fodboldspillet i vanry. Sådan lyder afgørelsen fra DBU Sjællands Disciplinærinstans på en voldelig episode i fodboldkampen mellem Kokkedal BK og Tikøb IF 20. august i år.
 
Afgørelsen er dermed helt på linje med den hårde kurs DBU Sjælland har lagt over for vold og trusler på fodboldbanen.

"Jeg noterer mig med tilfredshed, at der er afsagt en endog meget hård udelukkelseskendelse i den konkrete sag, og jeg håber, at straffen kan være med til at få andre til at tænke sig om inden de går amok på fodboldbanen. Jeg forventer desuden, at klubben internt tager skridt, så ingen andre skal opleve lignende hændelser i kampe mod dem"

Udpluk fra afgørelsen
Episoden opstod i det 21. minut af kampen, hvor spilleren fra Tikøb IF begår et frispark. Situationen får en Kokkedal BK-spiller til at sætte i løb og med flyvende afsæt tildeler han en Tikøb-spiller en skalle, der forårsager en dyb flænge i spillerens ansigt. Kokkedal BK-spilleren blev udvist og kampen blev efterfølgende færdigspillet med resultatet 0 – 1 til Tikøb IF. 

"Disciplinærinstansen finder, at det er en skærpende omstændighed, at den pågældende spiller fra Kokkedal BK, ifølge dommerens indberetning, tager tilløb i situationen for derved at kunne nikke skallen med større kraft", som der står i afgørelsen. 

Kokkedal BK bliver desuden sanktioneret med en bøde for bringe fodboldspillet i vanry ved ikke at have styr på deres egen spiller.

Afgørelsen fra Disciplinærinstansen har hjemmel i § 20.1 i DBU Sjællands turneringsreglement (spillerens karantæne) samt DBU Sjællands loves § 9.1 for at bringe fodboldspillet i vanry. 
  • Spilleren fra Kokkedal BK idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til den 30. juni 2019
  • Kokkedal BK idømmes en bøde på kr. 2.500,- for at bringe fodboldspillet i vanry. 
Afgørelsen
Sager som denne vil helt naturligt vække både forargelse og bekymring hos alle der interesserer sig for fodbold. I den forbindelse tilføjer DBU Sjællands formand, at han vil lade det være op til fagkundskaben i det uafhængige disciplinære system at vurdere, om der er behov for yderligere værktøjer til at bekæmpe vold og trusler i fodbolden.  

"Vi må løbende overveje om vi skal udvikle nye redskaber i vores disciplinærarbejde for at bekæmpe vold og trusler på banen, men det overlader jeg trygt til vores uafhængige disciplinære system at forholde sig til. Det er dem, der har den dybe faglige viden og indsigt i de konkrete sager, og derfor også bedst dem der kan vurdere om de har redskaber nok", siger Ole Jacobsen.

Læs mere

Spiller suspenderet efter vold på banen i en Serie 4-kamp

Log ind