MENU

Dommerne i DBU Sjælland skal den 4. og den 11. februar til test.

DBU Sjælland indkalder hvert år dommerne i unionen, til en test af deres kondition. Hvert år ligger testen de to første lørdage i februar, og der er derfor selvsagt mange dommere under DBU Sjælland, der ikke har mulighed for at dømme disse dage.

Igen i år skal de sjællandske dommere skifte deres dommertøj ud med joggingtøjet, når DBU Sjælland den 4. og 11. februar, står for afviklingen af en test af dommernes kondition. 

Dette betyder at de sjællandske fodboldklubber ikke kan forvente at det er alle dommere der er til rådighed denne dag, ihvertfald ikke før kl. 13.00, noget der er værd og påtænke i planlægningen af årets træningskampe. 

Mere end blot kondital
Som dommer i DBU Sjælland er der flere parametre, der spiller ind på den endelige indrangering af dommerne i de enkelte rækker, herunder selvfølgelig konditions-testen.
Men at sætte lighedstegn imellem et kondital og en dommers evner er alligevel for fortegnet, og derfor er testen blot en del af den indsats dommerne, understøttet af DBU Sjælland, hvert år gør for at dygtiggøre sig selv.  

Buller Friis, dommerchef i DBU Sjælland, fortæller om det at være dommer i DBU Sjælland:

"Man kommer ikke sovende til det at være dommer, eller vejleder for den sags skyld. Udover vores test af konditionen, så er der årligt flere seancer med teoretisk træning, i samarbejde med de 4 sjællandske dommerklubber, hvor dommerne også her bliver trænet i forhold til deres virke ude på banerne", siger han og forsætter:

"Derudover skal man jo bestå en teoretisk test som dommer, og skal man dømme højere end serie 2 er der hvert år nye teoretiske test', samt selvfølgelig konditions-testen, også kendt som yoyo- eller beeptesten,  der skal beståes. 
Udover vores dommere, er vores vejledere og udviklere også løbende igennem både teoretiske test samt forskellige samlinger, der både skal dygtiggøre dem, men også sikre at vi har en rimelig ens linje i vores måde at gå til kampene på". 

Det er derfor med ro i sindet at klubberne godt kan tage imod de sjællandske dommere, velvidende at der ligger en personlig indsats samt flere parametre til grund for udvælgelsen og kamppåsætningen af de enkelte dommere. 

Til dommerne er der i denne forbindelse, med den snart afventende konditions-test, bare at ønske dem god fornøjelse, og vi ses på banerne. 

Vil du vide mere om at blive dommer i DBU Sjælland så læs mere her

Log ind