Snekkersten IF vandt Seriepokalen 2017

Mål, høj sol, og masser af stemning på tribunen. Der var gang i den da Snekkersten IF og Hundige BK udkæmpede 90 minutters kamp om Seriepokalen 2017.
Storskærmen lyste om kap med solen på bane 2 hos Brøndbyernes IF, der denne dag lagde græstæppe til årets finale i Seriepokalen 2017. En kamp der endeligt skulle afgøre hvem der kunne kalde sig vinder af Seriepokalen 2017, og få lov at entrere græsset på Brøndby Stadion i halvlegen imellem Brøndby IF og Lyngby BK.

Finalen stod imellem Snekkersten IF og Hundige BK, to hold fra hver sin del af Sjælland, og to hold med hver sin vej til finalen. Fælles for begge hold var dog, at de på deres vej til finalen hver især havde slået 6 hold ud af turneringen.

En kamp med højt tempo, god fight og gode detaljer
I takt med at klokken nærmede sig kampstart, begyndte tilskuerne fra de to hold at indfinde sig, og en hurtig hovedtælling gav et tilskuertal på 150 personer, fordelt nogenlunde ligeligt imellem de to holds tilhængere.

Stærkt fremmøde!

Men det var kampen alle var kommet for at se og de blev ikke skuffede.

De to hold brugte det meste af 1. halvleg på at kigge hinanden an, og de første 45 min. var præget af en taktisk stillingskrig, hvor det var op til kanterne fra de to hold at levere de kreative, og offensive islæt, der fik tilskuerne op af sæderne.

Til sidst i halvlegen var der dog optræk til chancer, i begge ender, og man behøvede næppe nogen krystalkugle for at kunne se at denne kamp endte ikke som den startede.

2. halvleg startede som den første, med lidt taktisk stilstand. Om det var det eller solen der spillede ind, vides ikke, men efter 51 min. kom kampens hidtidige dramatiske højdepunkt, da Hundige BK indkasserede kampens første, og eneste, gule kort. Det kom efter en hård tackling, der både var for sen og for voldsom. Nr. 16, Mikkel Sander, der ellers kampen igennem var en af sit holds bedste måtte traske ud og køle af i 10 minutter.

Således en mand i undertal kæmpede resten af Hundige BK videre, imens at Snekkersten IF ledte efter muligheder for at bryde det decimerede forsvar ned. Det lykkedes dem ikke, og Hundige BK blev efter 60 min. igen fuldtallige.

Knap var Hundige BK fuldtallige før deres første spiller måtte ligge sig med krampe, et tema for resten af kampen, hvor specielt Hundiges spillere blev udfordret.
Inden klokken rundede 65. min havde flere spillere måtte i græsset og strække ud, for at modkæmpe en krampe, og da Snekkersten IF blot blev ved med at køre på, kom der så småt bekymrede miner hos Hundiges fremmødte fans.

68 min. skulle der gå før vi så kampens første mål, og det blev tilskrevet Snekkersten IF’s nummer 7, den blot 17-årige Lawin ”Nerway” Rashid, der med et stærkt hovedstød fra fri position, gjorde det til 1-0 for sit hold.

Blot 3 min. senere gjorde Kristian Kragelund det så til 2-0 for Snekkersten IF, da han efter en duel i feltet lige pludselig var alene igennem, og på frit mål kunne prikke bolden i kassen. Igen var Lawin "Nerway" Rashid involveret. 

Hundige BK ændrede med det samme formation for at kunne satse mere offensivt, og selvom det kastede chancer af sig, var det som om at holdet var løbet tør for kræfter, bedst symboliseret ved de gentagne kramper der ramte spillerne fra Hundige.

Derfor kunne kampens dommer, efter 90. min. fløjte kampen af, til stor jubel blandt Snekkersten IF’s medrejsende fans, og alle på og omkring holdet.

Guld, sølv og årets pokalfighter

Efter dommerens sidste fløjt var det tid til at uddele medaljer, men før medaljeovrrækkelsen var det tid til at kåre årets pokalfighter. Denne titel gik til Lawin "Nerway" Rashid, der med sin involvering i begge mål, samt en konstant udfordrende tilgang til spillet, var en af de helt store oplevelser denne dag. 


Lawin "Nerway" Rashid fra Snekkersten blev årets pokalfighter. 

"Vi følte vi havde godt styr på det"
Efter kampen var det da også en stolt og glad træner fra Snekkersten IF, RikkI Royal, der sagde følgende:

"Det var en fantastisk oplevelse i et fantastisk setup. 
Vi starter egentligt lidt krampagtigt, og med finalenerver, selvom drengene tror på konceptet, så kunne man godt mærke de var ramt af lidt nerver og "finale-syndrom".

Vi var dog sikre på at vi var i bedre form end de fleste, og også Hundiges spillere. I pausen talte vi derfor om at det bare er en kamp som alle andre, og i anden halvleg synes jeg vi viser fysisk overskud, og spillemæssigt var vi langt mere frigjorte. Vi følte vi havde godt styr på det."

Holdet ligger pt. til en oprykning til serie 1, hvilket vil være en historisk milepæl for Snekkersten IF er aldrig tidligere har været så højt i rækkerne. En eventuel oprykning vil dog betyde at holdet ikke kan deltage i Seriepokalen til næste år, da den kun er for hold i serie 5 til serie 2. 

"Vi vil rigtig gerne slutte sæsonen med en oprykning, og for os har seriepokalen været god til at udvikle på vores koncept. I forhold til næste år må vi bare deltage i DBU Pokalen, det er jo den korteste vej til Europa, afslutter Rikki Royal med et smil. 

Gense kampen, se billeder og higlights.

Hele kampen kan genses på vores side her

Highlights fra kampen, og billeder kan findes på vores Facebook side 

Tak til de fremmødte, spillerne og Brøndbyernes IF.

Til sidst skal lyde et stort tak til de mange fremmødte tilskuere der bidrog til stemningen. Stor tak til spillerne fra begge hold for en god finale, og kæmpe cadeu til begge hold for at være kommet hele vejen til finalen.

Til sidst en tak til Brøndbyernes IF for at ligge bane, storskærm, speaker og rammer til et kanon opgør, samt være med til at sørge for at spillerne fik den hyldest de fortjente inde på Brøndby Stadion.

Vi glæder os allerede til næste års finale.


Har du ikke fået nok Seriepokalfinale kan du læse vores optakt til gårsdagens opgør her.

Log ind