DBU Sjællands formand: Ansvar og kompetencer skal følges ad

DBU’s repræsentantskab skal den 4. marts tage endelig stilling til forslag om nye rammer for både elite- og breddefodbolden. DBU Sjællands formand, Ole Jacobsen, ser det som en fornuftig model, der skal sikre at ansvar og kompetencer følges ad til gavn for hele dansk fodbold.





Ved DBU’s årlige repræsentantskabsmøde 4. marts i Korsør skal de 146 repræsentanter tage stilling til en række forslag, som vil flytte større ansvar og kompetencer til både bredde- og elitefodbold. DBU Sjællands formand Ole Jacobsen sagde følgende om eliteaftalen ved DBU Sjællands delegeretmøde 4. februar 2017. 

”Set fra min stol, så er det en ganske fornuftig aftale, som dels får ansvar og kompetence til at følges ad, det er et sundt princip. Men den skaber også mulighed for udvikling af det økonomiske fundament for topfodbolden i Danmark, det er til gavn og glæde for hele dansk fodbold. Og set i det lys synes jeg, det er en ganske fornuftig aftale”

Ikke vanskeligere at rykke op
Allerede i november blev der mellem DBU, Divisionsforeningen og FLU (Foreningen af Lokalunioner) indgået nye samarbejdsaftaler om netop disse forhold. Men disse skal nu formelt til afstemning i Korsør, hvor repræsentantskabet skal tage stilling til, det Ole Jacobsen kalder, en udlicitering af retten til at bestemme over turneringsformaterne til Divisionsforeningen i en afgrænset tidsperiode for de tre øverste herre-rækker. Som en del af det forslag er det flertalsbestemmelser der skal gælde i Divisionsforenings-regi. 

”Det er flertalsbestemmelser der giver en udpræget mindretalsbeskyttelse, så de få ikke kan bestemme over de mange. Og der skal et meget, meget stort flertal til i Divisionsforeningen at ændre det. Som en del af det bliver det heller ikke mere vanskeligt at rykke fra serierne op i en af de landsdækkende rækker, medmindre vi selv accepterer det”, siger Ole Jacobsen.   

Åbenhed og sammenhængskraft
DBU’s repræsentantskab består af 146 medlemmer. Heraf vælger lokalunionerne tilsammen 78 repræsentanter, ligesom klubberne fra både DM-turneringerne og Danmarksserien er direkte repræsenteret.

DBU Sjællands formand sætter en tyk streg under, at der gennem hele processen har været forsøgt størst mulig åbenhed omkring tankerne og holdningerne bag oplægget. 

Således var medlemmerne af repræsentantskabet fra DBU Bornholm, DBU Lolland-Falster, DBU København og DBU Sjælland samt Herre DS og Kvinde DS Øst 2. november indkaldt til informations- og dialogmøde i Brøndby, hvor blandt andet Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, orienterede om elitefodboldens synspunkter til udviklingen. 

Ligesom sin formandskollega Bent Clausen i DBU Jylland peger Ole Jacobsen på, at begge aftaler peger den rigtige ved for både bredde- og elitefodbolden med en ambition om netop at styrke sammenhængskraften i dansk fodbold.  

”Det er en aftale der hviler på et ønske om at formulere en ny sportslig vision for dansk fodbold. En vision der skal bygge på sammenhængskraft imellem bredde og elite i dansk fodbold. Og som skal sikre bedre rammer for udviklingen af breddefodbolden ude hos jer i klubberne.”

Uddannelse i fokus
Med breddeaftalen følger en økonomisk ramme på 45 millioner over de næste 10 år, der har fokus på spillerudvikling i den enkelte klub. Her vil der særligt være fokus på uddannelse af trænere. 

”Det er klart, at et centralt element i den sammenhæng, vil blive uddannelse, uddannelsesniveauet hos breddetrænerne i børne- og ungdomsfodbolden. Hvad kan vi gøre der? Hvilke uddannelser kan vi udvikle, som er let tilgængelige, som forhåbentligt er til at betale, og som løfter standarden hos langt flere børnetrænere. Det vil vi udvikle i fællesskab i regi af FLU henover det kommende års tid.”

DBU Sjællands formand har også noteret sig, at også den aftale har været genstand for debat i medierne, hvor nogle tolker det i retning af et splittet DBU. Det er den sjællandske fodboldformand dog helt uenig i.  

”Begge aftaler hviler på et udtalt og formuleret ønske om sammenhængskraft imellem elite og bredde, og på at skabe de bedst mulige rammer for udviklingen af dansk klubfodbold. Vi værner om den danske model, har mine gode kollega fra DBU Jylland, og næstformand i DBU, Bent Clausen udtalt. Det er jeg helt enig i. vi passer på den danske model. Vi sikrer at bredde og elite også fremadrettet samarbejder konstruktivt i regi af DBU. Det hjælper de to nye aftaler til, siger Ole Jacobsen. 

Log ind