Vi skal styrke fastholdelsen og rekrutteringen i fodbolden

Gerhard Grubb Waaentz (46) fra Rosenhøj BK er ny suppleant i DBU Sjællands bestyrelse. Han vil gerne arbejde for at styrke indsatsen omkring fastholdelse og rekruttering af spillere og frivillige i fodboldklubberne.





Gerhard Grubb Waaentz er ny suppleant i DBU Sjællands bestyrelse. Med valget får de sjællandske fodboldklubber en alsidig ildsjæl med et helt usædvanligt bredt kendskab til dansk fodbold. Det var disse erfaringer DBU Sjællands formand Ole Jacobsen lagde vægt på i sin motivering ved delegeretmødet 2017 i Ringsted. 

"Gennem sine mange erfaringer har han fået et rigtigt godt indblik i de udfordringer de forskellige typer klubber står overfor. Derfor vil jeg på bestyrelsens vegne anbefale Gerhard", sagde Ole Jacobsen. 

Gerhard Grubb Waaentz er blandt andet tidligere træner, ungdomsformand og formand for Rosenhøj BK. Derudover har han været herresenior- og ungdomstræner i Jylland samt kvindeseniortræner og breddechef i Hvidovre IF. 

I 2012 blev han udpeget til DBU Sjællands Udviklingsudvalg, hvor han i 2016 blev formand. Gerhard Grubb Waaentz er uddannet lærer og er i dag skoleleder på Frydenhøjskolen i Hvidovre.  

Flere medlemmer 
I sin tale til de delegerede pegede han specifikt på, at han gerne ville arbejde med at styrke rekrutterings- fastholdelsesindsatsen – i særdeleshed i yderområderne.      

"Der vil jeg godt være med til at sætte fokus på, hvordan vi kan få flere medlemmer ind og fastholde dem vi har i fodbolden. Noget af det jeg også synes er interessant er de her klubber i yderområderne. Nu kommer jeg selv fra, hvad jeg vil betragte som et yderområde, fordi vi ligger på grænsen mellem København og Sjælland, og vi føler nogle gange, at vi skal køre langt for at spille fodbold. Derfor synes jeg også, at det er rigtigt spændende, hvordan vi kan få endnu flere til at spille fodbold - også i de områder, der ligger langt væk fra alting, lød det fra talerstolen. 

Samfundsansvar

Den nye suppleant vil også gerne sætte fokus på vigtigheden af at tage et samfundsansvar i fodboldforeningerne.  

”Overalt i kommunerne bliver der skåret ned på blandt andet idræts- og kulturområdet. Som foreninger kan vi derfor ikke bare læne os tilbage, hvis vi skal forsvare de mange midler, som kommunerne investerer i foreningsarbejdet. Vi skal have respekt for og sørge for at udnytte de mange ressourcer og kræfter, der ligger i foreningslivet. Det at kommunerne skærer i tilskuddene på fritidsområdet skyldes måske, at de ikke er bevidste nok om, hvad vi gør ude i foreningerne. Derfor skal vi være bedre til at fortælle de gode historier om hvilken betydning foreningernes har for sundheden og sammenholdet blandt lokalområdets borgere.”

Vi kan lære af hinanden

Gerhard Grubb Waaentz håber også at være med til at give sit besyv til organisationsudviklingen i DBU/FLU ligesom han gerne vil arbejde for at få DBU Sjælland endnu tættere på klubberne.  

” I organisationen vil jeg arbejde for, at vi fortsætter den positive udvikling, hvor vi rykker tættere på klubberne. Hvor jeg allerede synes, at vores organisation har udviklet sig fra en ”mastodont” til en der går i dialog, men som også træffer de nødvendige beslutninger selvom nogle vil være imod det.”

Fakta om Gerhard Grubb Waaentz
Gerhard Grubb Waaerentz er 46 år og er far til en lille dreng og pige. 

• Tidligere træner, ungdomsformand og formand i Rosenhøj BK
• Er tidligere kvindeseniortræner og breddechef i Hvidovre IF
• Er tidligere herresenior- og ungdomstræner i Ejstrupholm IF
• Var i en femårig periode instruktør på DBU’s Pigeraketten.  
• Medlem af DBU Sjællands Udviklingsudvalg siden 2012 (blev formand i 2016)
• Frivillig lejrleder i organisationen CISV International. 
• Han er uddannet lærer og er skoleleder på Frydenhøjskolen i Hvidovre. 

Efter delegeretmødet 2017 ser DBU Sjællands bestyrelse dermed således ud:

Ole Jacobsen (formand) - ikke på valg i år
Jørn Hedengran (næstformand) - genvalgt
Frank Petersen (kasserer) - ikke på valg i år
Allan Thoft Jensen - ikke på valg i år
Jakob Koed - ikke på valg i år
Thomas Gram - nyt bestyrelsesmedlem
Birgitte Hamborg Faarbæk - nyt bestyrelsesmedlem
Gerhard Grubb Waaentz - ny suppleant

Thomas Gram valgt som bestyrelsesmedlem
Ved delegeretmødet i 2016 blev Thomas Gram valgt som suppleant til DBU Sjællands bestyrelse. Året efter blev han på bestyrelsens opfordring valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Thomas Gram er far til tre piger og i sin tale til delegeretforsamlingen lovede han at arbejde for pigefodbolden og uddannelse af de frivillige ledere i de sjællandske fodboldklubbers bestyrelser.  

Læs nyheden fra Thomas Grams valg som suppleant ved delegeretmødet 2016

Log ind