MENU

DBU Sjælland samarbejder med efterskoler om turnering

For første gang nogensinde blev 2017 året hvor DBU Sjælland arrangerede en efterskoleturnering, med deltagelse fra en stor del af de sjællandske idrætsefterskoler.


Med 25 tilmeldte hold, fordelt på henholdsvis Drenge B, Drenge C og Piger, er Efterskoleturneringen under DBU Sjælland en succes.

En succes der er kommet på baggrund af både et ønske fra efterskolerne, men også fra DBU Sjælland om at være med til at fastholde endnu flere unge mennesker i fodbolden.

Fastholdelsen er central
I DBU Sjællands strategi for 2020 står det beskrevet at: ”Vi (DBU Sjælland) vil målrette/skræddersy vores ressourcer og indsatser efter de forskellige delmålgruppers behov, vilkår og ønsker”, og det er som et led i denne strategi at DBU Sjælland, så det som en naturlig udvidelse af de eksisterende turneringstilbud og valgte at udvide med en efterskoleturnering.

Lars Nielsen, der sidder som administrator af turneringen, kan da også melde om en turnering der er kommet godt fra land:

”Vi har indtil videre afviklet 30 kampe, og kigger man på puljerne så er der godt gang i målscoringen derude. Vi har haft en rigtig god dialog med efterskolerne, og turneringen er derfor en kombination af deres ønsker og vores erfaring.”

Flere mål end blot dem med net i
Efterskoleturneringen er i skrivende stund 2 kampe henne, og den byder på deltagere fra hele Sjælland. Udover at være en fodboldturnering, er det også en god måde for de unge mennesker at møde andre unge der er på efterskole, og den vej igennem bidrager fodbolden også med noget socialt.

Selvom det er tidligt at evaluere er Sonni Ørregaard, fra idrætsefterskolen Grønsund, dog ikke i tvivl om at man har fat i den lange ende:

”Der har altid været en efterskoleturnering på Sjælland med resultater på en lukket Facebook-side, og kampene har været lidt løs arrangeret. Så man kunne godt tænke sig at forældre og elever havde et fast program at forholde sig til, og lidt mere struktur på.

Derudover har det givet turneringen et løft at man kan sætte holdkort og lave livescore på kampene, og det er med til at gøre at eleverne synes det er endnu sjovere.” – fortæller Sonni Ørregaard.

Der er også et socialt element i turneringen og det er også en stor grund til hvorfor efterskoleturneringen har eksisteret, også før DBU Sjælland blev en del af den. Sonni Ørregaard uddybber:

”Hele tanken med efterskoleturneringen er at give eleverne nogle oplevelser, og det giver samtidig noget sammenhold blandt eleverne. Også træner vi jo for at spille kamp.

Der er altid nogle der kender hinanden fra efterskolerne, så det er ligeså meget også for at møde nogle andre, og få nogle oplevelser med andre efterskoleelever på Sjælland.”

Spørgsmål
Vil man gerne høre mere om efterskoleturneringen, eller kunne man være interesseret i at deltage, så kontakt Lars Nielsen på larn@dbusajelland.dk


Log ind