MENU

FrivilligUge 39: I Frederikssund IK er det glæden der driver værket

Aase Wiinberg Hansen troede ikke at hun skulle have noget med fodbold at gøre. Men idag er Aase både frivillig og træner i Frederikssund IK. Vi har besøgt Aase for at høre om hendes vej ind i frivilligheden i fodbolden


Hver torsdag morgen mellem kl. 10-11 er der masser af liv på Frederikssund Idræts Klubs anlæg. Her mødes kommunens seniorer nemlig til Fodbold Fitness – et motionstilbud til alle, der har lyst til at bevæge sig og være sammen om et aktivt fællesskab.

Aldrig ligget i kortene
Aase er kvinden bag initiativet og daglig koordinator af det.

Men hvis du havde spurgt hende for bare fem år siden, havde hun nok aldrig gættet, at det skulle ske, for det har faktisk aldrig ligget i kortene, at Aase skulle have noget med fodbold at gøre.

Et for højt blodtryk fik dog Aase til at overveje nye måder at være sund på og at motionere på, og da hun så et indslag i Go’Aften Danmark om, hvordan Fodbold Fitness kunne hjælpe på diabetes, for højt blodtryk mv., tænkte hun: ”Det er da det, jeg skal”.

Hun fik kontakt med en klubrådgiver fra DBU Sjælland og pludseligt havde Aase ansvaret for de ugentlige træninger for kommunens seniorer.

Til at starte med, i 2014, var de kun fem kvinder, der spillede sammen, men nu er de næsten 50 – både kvinder og mænd.

Glæden er det, der driver værket
Og med næsten 50 spillere er der nok at se til for Aase. Hun sørger for træningerne, og har suget til sig af de gode træningsøvelser, hun har set andre steder. Hun står også for at sprede budskabet og få nye med på holdet. Og så er der selvfølgelig også sociale arrangementer for holdets spillere, der skal koordineres og meget mere.

Men det er ingen sag, når det giver så meget glæde, for som Aase fortæller:

”Det der, hvor folk kommer og siger tusinde tak, og man kan se, at de bare er rigtig glade, og det gør en forskel for dem. Altså jeg har været bankrådgiver i 47 år, men det her, er nok noget af det mest taknemmelige, jeg har prøvet”.

Frivillige i byens klub som tak
Sidst men ikke mindst, står Aase også for at koordinere, hvem der hjælper til i klubben, Frederikssund Idræts Klub, hvor holdet låner baner til at spille hver torsdag. Som tak, for lån af baner, hjælper seniorerne nemlig til i klubben ved forskellige begivenheder.

Senest var det seniorerne ude at spille fodbold med børnene til klubbens årlige fodboldskole. Og det var en meget positiv oplevelse, som gav både seniorerne og børnene smil på læben, fortæller Aase.

Derudover hjælper seniorerne til ved 1. holdets kampe, hvor de steger pølser, hjælper til med forefaldende arbejde og spreder god stemning.

Det giver både liv til seniorerne og klubben!

Log ind