God fairplay-stil

Et U16 Drengehold fra Herlufsholm GF høster stor ros efter de udviste ekseptionel god fairplay-ånd overfor en meget, meget uheldig modspiller.

20. august startede som en glædens dag for 15-årige Claus fra Vallensbæk IF. Efter syv måneder på sidelinjen med en brækket arm var han endelig tilbage på banen, da holdet skulle møde Herlufsholm GF på udebane. 

Glæden over at være tilbage blev dog en kort fornøjelse. For 52 sekunder inde i kampens overtid, efter en hændelig tackling fra en modstander, faldt Claus så uheldigt, at han brækkede armen. 

Derfor blev der ringet efter en ambulance, og den 15-årige spiller blev klappet af banen af spillere, trænere og forældre på sidelinjen. 

En hilsen fra uventet side
I går var han tilbage i klubben for at besøge sine holdkammerater. Her modtog han en hilsen fra uventet side. En uge efter kampen var Vallensbæks holdleder Renata Andreasen nemlig blevet kontaktet af modstanderholdets træner Lars Haagensen. 

Det viste sige, at modstanderne havde været så påvirket af situationen, at de havde samlet sammen til et gavekort til en biograftur. 

"Han fik overrakt gavekortet i går, og han var meget benovet og glad. Det er god stil fra Herlufsholm", fortæller Renata Andreasen. 

Behov for de postive historier
Helt overrasket var Claus dog ikke. For Renata Andreasen synes det var en så positiv historie, at hun havde delt den på DBU Sjællands Facebook-side. Her skriver hun følgende hilsen til Herlufsholm GF:  

"En utrolig flot og rørende gestus fra Herlufsholm. Dejligt at se, at man stadigvæk kan støtte hinanden på tværs af klubberne. 1000 tak til Herlufsholm GF, spillere - trænere og forældre." 

Og hendes fairplay beretning er blevet modtaget enormt positivt med over 800 likes, 44 delinger og 22 kommentarer. De mange positive tilkendegivelser er kommet bag på Renata Andreasen. 

"Jeg synes det er lidt vildt. Men det viser, at der er interesse og behov for, at vi deler de gode historier. De unge har brug for at høre, at fodbold er meget andet en de negative historier, som vi hører om vold på banen, siger Renata Andreasen. 

Udover den omsorgsfulde gestus fra modstanderholdet havde Vallensbæk IF også selv samlet ind til et gavekort til deres meget uheldige spiller. 

"Vi forsøger at gøre, hvad vi kan, for at holde de skadede spillere i klubben, hvor de har deres venner og deres netværk, fortæller Renata Andreasen. 

"Et godt signal"
Lars Haagensen er træner for Herlufsholm GF's U16 Drenge. Han fortæller, at hans spillere var meget påvirkede af den triste skade hos deres modspiller. Særligt da de hørte, at det var tredje gang, at han brækkede armen. Derfor foreslog Lars Haagensen, at drengene samlede ind til et gavekort, for at ønske modspilleren god bedring. 

"Alle var positive og indbetalte penge med det samme. For selvom vi går på banen for at vinde og udvikle os, så er det sådan, at når kampen er slut, så skal vi hjælpe hinanden, så meget vi kan. Derfor synes vi, at det var et godt signal at ønske spilleren god bedring", siger Lars Haagensen.   

Det seneste brd arm har betydet, at den unge spiller nu har fået opereret faste skinner ind i armen. Renata Andreasen fortæller, at Claus, trods den brækkede arm, er ved godt mod. Faktisk har han valgt at tage med sit hold på tur til Limone Cup i Italien til efteråret, for at heppe på kammeraterne.  

Kampen sluttede i øvrige med en 0 - 1 sejr til Vallensbæk IF. 

Læs Renata Andreasens beretning her:


Log ind