Hørsholm-Usserød IK tog pokalen med hjem

Seriepokalfinalen var alt det man kunne håbe, og en fantastisk eksponent for seriefodbolden på Sjælland

Det solbeskinnede og snorlige græstæppe på Brøndbyernes IF bane 2, nærmest bare ventede på at ligge underlag til et brag af en fodboldkamp.

Og med det majestætiske Brøndby Stadion i baggrunden, og fantastisk stemning fra de fremmødte tilskuere, med stortromme, kampråb og høj musik så var det præcis de rammer som man kunne have drømt om, for Seriepokalfinalen 2018.

Finalen stod imellem Køge BK og Hørsholm-Usserød IK, fra henholdsvis serie 3 og serie 2, og det var to hold der stod godt til hinanden, og to forskellige spillestile der mødtes.

Fart på fra start
Som galopheste der bliver sendt afsted på banen, var de to holds spillere da kampens første fløjt lød, og kampen gik i gang. Nærkampe, dueller, tacklinger og højt tempo kendetegnede kampens start, hvor det var helt tydeligt at de to hold ikke var kommet for at holde sig tilbage.

Animeret af de mange tilskuere, og med den taktfaste stortromme nærmest anmassende i lydbilledet, var det som om at spillerne tog energien til sig, og kanaliserede den ud i hver en bevægelse for at sikre sig overtaget i kampens indledning.

Køge BK havde en helt klar og direkte filosofi, med et enormt fysisk stærkt forsvar som fundament, og Hørsholm-Usserød forsøgte sig mere med de korte pasninger, i særdeleshed i kampens 1. halvleg.

Efter ca. 10 min. spil fik Hørsholm-Usserød IK bolden først i kassen, men målet fik ikke lov at stå, da der var offside i situationen.

Blot 5 minutter senere brændte det igen på i feltet hos Køge BK, hvor et par blokeringer inde i målfeltet fra Køges frygtløse forsvar fik afværget situationen, og sat en omstilling i gang med det samme.

Køges Peter Frost Michaelsen, med nummer 11 på ryggen, samlede bolden op midt på egen banehalvdel, lavede en hurtig vending og satte i et tempo, ingen Hørsholm-Usserød spillerne kunne følge. Og blot få sekunder efter kunne Peter Frost Michaelsen storme ud imod hjørneflaget og fejre kampens første mål efter en tur, der gav minder om en vis lille argentiner.

Balance i regnskabet
Efter 34 min. måtte et ellers velspillende Køge forsvar kapitulere og Køges velspillende målmand der kampen igennem leverede flere redninger, måtte pille bolden ud af nettet. Målet opstod lidt tilfældigt ved en afrettet afslutning, der i sidste ende havnede hos en iskold Lasse Madsen, der køligt lagde bolden i nettet til udligning.

En stilling der holdt til halvlegen.

Anden halvleg
Anden halvleg bød på endnu mere fight og i særdeleshed luftduellerne var værd at holde øje med, når de frygtløse spillere gik ind med liv og sjæl for at vinde duellen.

Men troede man at spillerne ville gå ned i kadence, kunne man tro om igen. De to holds trænere var hele tiden på forkant med energien hos markspillerne, og hver gang en spiller hang i løbene så kom der straks en frisk ind fra bænken.

Med 15 min. igen, fik Hørsholm-Usserøds Fitim Farizi et gult kort efter en mistimet glidende tackling, og dermed blev hans holdkammerater reduceret til 10 mand, i de næste 10 minutter.

Hørsholm-Usserøds trænere reagerede prompte med en udskiftning, og fra tilskuerpladserne begyndte forventningerne til Køges drenge at stige, til de sidste 10 minutter med en mand i overtal.

Straffe blev afgørende
Der skete det modsatte af det forventede, og med 10 imod 11 lykkedes det Hørsholm-Usserød Lasse Madsen at tilkæmpe sig et straffespark. Som altid var der ikke enighed imellem de to holds trænere og tilskuere om hvorvidt, at der i situationen skulle dømmes straffe, men kampens dommertrio var ikke i tvivl.

Straffet blev omsat stensikkert og blot 5 minutter senere var Lasse Madsen igen på spil da han reelt afgjorde kampen til 3-1.

Stor cadeu til Køge
Dermed kunne Hørsholm-Usserøds bænk, og tilskuere, bryde i jubel da dommer Morten Christoffersens fløjte lød for sidste gang.

Men selvom sejren på papiret var komfortabel, var det en tæt og spændende kamp, og Køges hårdtkæmpende mandskab skal have mindst ligeså meget ros som deres modstandere i hvad der er en af de bedste seriepokalfinaler igennem tiden.

Det var også ordene fra dagens æresgæst, Thomas Kahlenberg, da denne uddelte sølvmedaljer til Køges spillere, der havde givet alt hvad de havde i sig.

Guldmedaljer, Pokal og Årets fighter til Hørsholm-Usserød
Thomas Kahlenberg kunne ligeledes kåre årets pokal-fighter, der i år blev Hørsholm-Usserøds Oliver Svava, der kampen igennem leverede mange lækre detaljer, og var bagmand bag mange chancer.

Dagens sidste opgave for Thomas Kahlenberg, efter den ceremonielle uddeling af guldmedaljerne, blev at overrække pokalen til Hørsholm-Usserøds anfører, Kasper Larsen, der i vild jubel kunne hæve pokalen imod himmelen og fejre triumfen med sine holdkammerater, og de fremmødte tilskuere.

Tak til de fremmødte, spillerne og Brøndbyernes IF
Til sidst skal lyde et stor tak til de mange fremmødte tilskuere der bidrog til stemningen. Stor tak til spillerne for en fantastisk finale, og fantastisk godt gået af begge hold at komme så langt.

Til sidst en tak til Brøndbyernes IF for at ligge bane, storskærm, speaker og rammer til et kanon opgør.