U140 – Stævnet for de ”små og hurtige”

DBU Sjælland er klar med et nyt stævne, hvor det er spillernes højde, og ikke alder der er afgørende for hvem der kan deltage


Marco Veratti, Lionel Messi og Mohamed Salah, er ikke just verdens højeste fodboldspillere, men det som de kan med bolden ved fødderne er utvivlsomt ekstraordinært.

Fælles for de tre spillere er, at de altid har spillet, og kæmpet imod, højere og fysisk større spillere, og hvor at de 3 ovennævnte klarede den hele vejen til toppen, er der desværre også mange fysisk mindre spillere der helt stopper med fodbolden.

Når klubbens idé bliver til virkelighed
FIF Hillerød, ved formand Karsten Nielsen, kontaktede i marts måned, DBU Sjællands Børne-, unge- og seniorudvalg (BUS), med en idé til et nyt stævne. En idé affødt af en af klubbens trænere, Jens Espersen, og dennes oplevelser på kamp- og træningsbanen.

Helt grundlæggende er det centrale oplæg for stævnet at give fysisk mindre spillere, bedre vilkår for at udfolde sig, og komme ”på hold”. Det sker helt lavpraktisk ved at U140 stævnet udelukkende henvender sig til spillere med en højde på under 140 cm. Inspirationen kom fra Belgien, og deres future-tanke, med at samle mindre spillere, typisk født sidst på året, i miljøer og kampe hvor de kan udvikle sig, fremfor at skulle spille imod spillere der er væsentligt større.

BUS-udvalget, i samarbejde med DBU Sjællands turneringsafdeling, blev enige om at støtte op om idéen og stævneformen, og derfor kan DBU Sjælland nu byde på en vaskeægte Danmarks premiere til maj, hvor at det første af to U140 stævner løber af stablen.

Værd at vide om DBU Sjællands U140 stævner
U140 stævnerne vil være for spillere med en højde på under 140 cm. Alder er til stævnet underordnet.

Der vil blive afviklet to U140 stævner, henholdsvis den 21. maj 2018, og den 3. juni 2018.

Begge stævner vil blive afviklet hos Nødebo IF, på Sportsvej 43, Nødebo, 3480 Fredensborg.

Kampene vil blive spillet på 5-mands baner, og reglerne vil være de samme som til DBU Sjællands 5-mands stævner

Prisen for at deltage i stævnet er 100 kr. pr. hold, samme pris som til DBU Sjællands øvrige 5-mandsstævner.

Tilmeldingen er åben til begge stævner allerede nu og man tilmelder sig i KlubOffice. Stævnet ligger rent teknisk i KlubOffice under U10.

Tilmeldingsfrist til stævnet den 21. maj 2018 er den 14. maj 2018.

Tilmeldingsfrist til stævnet den. 3. juni 2018, er den 22. maj 2018

De to stævner er et pilotprojekt, og der er for nuværende tale om prøvestævner, for at evaluere på om hvorvidt tiltaget også i efteråret skal implementeres. 

Log ind