Store Heddinge Boldklub er årets klub i DBU Sjælland 2018

Et klart værdisæt, hårdt arbejde og fokus på at fodbold er for alle, er bare nogle af kodeordene bag hvorfor klubben vandt årets fodboldklub på Sjælland 2018


En helt almindelig træning i hallen ved Store Heddinge Boldklub, blev lige pludselig ikke så almindelig da DBU Sjællands bestyrelsesmedlem, Gerhard Grubb Waaentz, kiggede forbi med den største hæder en klub kan modtage på Sjælland. 

Og det var da også en stolt formand for Store Heddinge Boldklub, Mikkel Hoffmann-Rasmussen, der kunne modtage prisen på sin klubs vegne. En pris som han hurtigt understregede for de mange samlede: "Det her er jeres pris! - Det er jer der gør Store Heddinge Boldklub til et dejligt sted at være".

Formanden var da heller ikke sen til at dele æren for prisen med sine kollegaer i bestyrelsen, samt de mange frivillige som blandt andet er baggrund for at det blev Store Heddinge Boldklub der løb med prisen. 

Derfor fik de prisen som årets fodboldklub på Sjælland 2018
Store Heddinge Boldklub valgte i 2016 at noget måtte der gøres i klubben, der altid oplevede at hvadend det var aktivitetsdage, eller andet, så var det de samme der trak læsset.

Svaret blev at engagere DBU Sjællands klubrådgiver Jan B. Larsen, og som første punkt på dagsordenen stod at få defineret klubbens værdisæt, og som punkt nummer to stod frivilligheden. Store Heddinge fandt frem til værdierne, venskab, leg, glæde, dialog og udvikling var dem der kendetegnede, og fremad skulle kendetegne klubben. 

Arbejdet med frivilligheden, førte til en ”frivilligbank”, der i dag tæller mere end 100 frivillige, og fra at have stået 2 mand høj til en arbejdsdag, dukkede der mere end 40 op til klubbens sidste arbejdsdag i 2018. 
På banen deltager alle Store Heddinge Boldklubs hold i DBU Sjællands turneringer, og i 2018 har klubben haft flere trænere på kurser, samt engageret en trænerrådgiver i klubben. Derudover følger klubbens DBU’s anbefalinger om aldersrelateret træning. 

Det sociale fylder meget i Store Heddinge BK, og klubben har givet det navnet ”projekt sammenhold”. Dette projekt betyder at klubben har været til landskamp på Brøndby Stadion sammen (mere end 100 deltagere), biografture for ungdomsafdelingen samt en bustur for klubbens seniorer. 

Derudover har klubben åbent i cafeén hver mandag fra kl 16.00 hvor alle er velkomne, samt én månedlig fællesspisning, med god og budgetvenlig mad, så alle kan være med. 

Det med at få alle med er desuden en værdi, der også kendetegner klubbens samfundsansvar, hvor de blandt andet gør en stor indsats for at bidrage til integrationen af flygtninge i området.
Der er spillere på flere af klubbens hold der pt. Søger asyl i Danmark, og dem har klubben taget varmt imod. 

I samarbejde med andre lokale klubber og skoler har Store Heddinge BK desuden været vært for et årligt indendørsstævne for alle kommunens 3. klasser. 

Store Heddinge BK gør brug af en stor del af DBU og DBU Sjællands tilbud, og har med blandt andet Pigeraketten og Fantastisk Fodboldstart for Piger, fået 32 nye pige/kvindemedlemmer, hvor de før ikke havde et eneste.

Stort tillykke med prisen som Årets Fodboldklub 2018 til Store Heddinge Boldklub


Se video fra overrækkelsen på vores Facebook side 


Årets Fodboldklub - kriterier
Prisen kan gå til alle landets fodboldklubber – uanset størrelse og medlemstal – og kriterierne for udvælgelsen er:

- Den gode historie, der kan inspirere andre klubber
- Klubben har gjort sig bemærket ved særlige initiativer, der styrker lokalområdet
- Klubben er involveret i projekter sideløbende med de traditionelle trænings- og turneringsudbud. Det kan være Fairplay-aktiviteter, fokus på - rekruttering og fastholdelse, fokus på træningskultur
- Klubben har gennemført ekstraordinære tiltag såsom integrationsprojekter, skolesamarbejde, erhvervssamarbejde, særlige tiltag for - - pigefodbolden, fri for mobning osv.
- Klubben udbyder uddannelsestilbud til trænere, leder, spillere m.m.
- Klubben deltager i lokalunionernes turneringstilbud
- Klubben er bevidst om og arbejder med Holdninger og handlinger
- Klubben har en eller flere ledere, der kan associeres med ovenstående 

Årets Fodboldklub hos DBU Sjælland - de seneste år:
2017: Vordingborg IF
2016: Melby-Liseleje IF
2015: IF Bytoften
2014: Brøndbyernes IF
2013: Holmegaard GB
2012: Jyllinge FC
2011: Taastrup FC
2010: Himmelev-Veddelev BK

Log ind