MENU

Sjællandsserien og Serie 1: Alle ansøgere med i arbejdsgruppe

I aften er der første møde i den arbejdsgruppe, der skal kigge på en mulig ændring af strukturen for Sjællandsserien og Serie 1. Arbejdsgruppen blev vedtaget på delegeretmøde 2019 og alle ansøgere er med.

Sjællandsserien og Serie 1: Alle ansøgere med i arbejdsgruppe
Foto: Casper Boe Jensen

AF: DBU Sjælland Kommunikation//

På delegeretmøde 2019 blev det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kigge på en mulig ændring af strukturen for Sjællandsserien, samt serie 1. Alle ansøgere er blevet tilbudt en plads i arbejdsgruppen, der består af repræsentanter fra følgende klubber: 

Glostrup, Gørslev IF, Hundested IK, B 1973, Herlev, Ringsted IF, Haslev FC, Skælskør B&I, Nykøbing FC, Espergærde IF, Tuse Fodbold, Køge BK og Virum-Sorgenfri BK. 

Læs mere om arbejdsgruppens område

Baggrund
Baggrunden for nedsættelsen af arbejdsgruppen var forslag stillet af Ringsted IF og Haslev FC om at ændre bestemmelserne vedrørende antal hold i Sjællandsserien og Serie 1. Gørslev IF havde stillet forslag om ændring af antal hold i Serie 1. Klubberne stiller spørgsmålstegn ved om det er de bedste hold – eller de bedste lokale hold – der rykker op i Danmarksserien.

Vedrørende en øgning af antal hold i Serie 1 er Ringsteds og Haslevs motivation at flere puljer vil give flere hold mulighed for Serie 1 samt (måske) kortere køreafstande. 

Nylige ændringer i Sjællandsserien og Serie 1
5. september 2014 vedtog bestyrelsen en ændring af Sjællandsserien 2015-2016 for at imødekomme en strukturel ændring af 2. division, hvor antallet af hold blev reduceret fra 32 til 24. Inden beslutningen var en ny model for Sjællandsserien blevet drøftet i DBU Sjællands Seniorudvalg og på et møde med repræsentanter for de sjællandske klubber.

Beslutningen indebar, at Sjællandsserien blev inddelt i to geografisk baserede puljer af 12 hold, hvor rækkevinderen rykker op i Danmarksserien og de to 2’ere spiller
om den tredje direkte oprykningsplads. Taberen af denne kamp har herefter en ekstra chance for at rykke op efter et møde med et hold fra en anden lokalunion efter den ordinære sæsons afslutning.

Samtidig blev de to Serie 1-rækker reduceret fra 14 til 12 hold. Udover at imødekomme de nødvendige ændringer af 2. division, så var ønsket, at flere ’lokale’ opgør med
kortere køreafstande skulle øge tilskuerdeltagelsen. Samtidig valgte DBU Lolland-Falster at afgive en oprykningsplads til Danmarksserien mod to oprykningspladser til Sjællandsserien fra Lolland-Falsterserien.

Log ind