I den næste tid kommer Holbæk Kommune til at summe af fodbold. Velfærdsalliancen, som kommunen og DBU præsenterer i dag, er nemlig en bred satsning, der bruger fodbolden til at udvikle kommunens idræt og sætte fokus på bl.a. sundhed.

Med alliancen forpligter de tre parter – DBU, DBU Sjælland og Holbæk Kommune – sig til hinanden og en række initiativer, som er udarbejdet ud fra en vision om at styrke sundhed, sociale indsatser, klubudvikling og pige-/kvindefodbold i kommunen. Således er programmer som Fodboldfitness, motionsfodbold (begge under ”Bevæg Dig For Livet”-banneret) og DBU’s Pigeraket tænkt som dele af Alliancen, der også vil søge at støtte kommunale beskæftigelsesprojekter.

Styrkning af sammenhængskraften

Et af omdrejningspunkterne for Alliancens arbejde bliver Holbæk Sportsby, der åbnede i sommer. Og Borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (A), glæder sig over de mange muligheder:

”Med Holbæk Sportsby har vi en enestående ramme, hvor fodboldfællesskaberne, der skal give mere trivsel, sundhed og social sammenhængskraft for flere grupper af vores borgere, kan blomstre,” siger borgmesteren og fortsætter:

”Fodbold kan mere end at underholde. Legen med den runde læderkugle skaber et unikt fællesskab og er en god katalysator for sundhed og inklusion. Med denne velfærdsalliance vil vi blandt andet skabe aktiviteter i Holbæk Kommune for at få flere piger og kvinder ind i fodboldklubberne,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Bestyrelsesformand i DBU Sjælland, Jakob Koed, ser ligeledes frem til projektet:

”Fodbold fungerer som bekendt bedst, når man arbejder sammen på kryds og tværs af banen. Men samarbejdet fortsætter også uden for banen, og vi er derfor meget glade for denne aftale med Holbæk Kommune".

"Fodbolddanmark er en stærk resurse, der både kan og bør agere løftestang for løsningen af de bredere problemstillinger i samfundet, og vi ser frem til de kommende års samarbejde med Holbæk Kommune om netop dette”, siger Jakob Koed.

Velfærdsalliancen med Holbæk Kommune løber fra starten af 2020 til og med 2023.

Du kan læse DBU's meddelelse her.