DEL2019: Hæder til frivillige

Ved DBU Sjællands delegeretmøde 2019 blev tre mangeårige frivillige fra DBU Sjællands organisation hædret med henholdsvis DBU Sjællands guldemblem, DBU Sjællands æresemblem og DBU's sølvnål.

DEL2019: Hæder til frivillige

Tre mangeårige frivillige i DBU Sjællands organisation blev 'taget på sengen', da formand Jakob Koed skulle runde delegeretmødet 2019 af.

Formanden havde nemlig to emblemer og en nål 'i ærmet', som han overraskede de tre ildsjæle med.


Frank Petersen, DBU Sjællands guldemblem
Siden 2002 år har Frank Petersen i al stilfærdighed passet hvervet som kasserer hos DBU Sjælland - år efter år har han haft sit fokus på regnskabet i bestyrelseslokalet og på talerstolen til delegeretmøderne. Det var derfor en overrasket kasserer, der på formandens opfordring blev kaldt op til talerstolen.

"Hvis der er nogen, der kan betegnes som 'the grand old man', så må det være dig. I Holbæk har du været med til at passe på økonomien siden 1984 - og I DBU Sjælland siden 2002. Du er indbegrebet af en klubleder og en kasserer, og du sørger for med sikker hånd at holde styr på finanserne. Du kan virke lidt stille, men når man kender dig, så opdager man, at du bestemt også kan være festlig og har humor. Du er æresmedlem i Holbæk og meget respekteret for det store arbejde, som du har lavet og stadig laver for din klub. Du har fået et utal af anerkendelser i Holbæk, og nu kan du så føje endnu en hæder på listen, da det er mig en stor fornøjelse at tildele dig DBU Sjællands guldemblem", sagde Jakob Koed.

Herefter overrakte han DBU Sjællands højeste hæder, Guldemblemet, til en tydeligt rørt Frank Petersen.

"Som de fleste nok ved, så hader jeg overraskelser. Men jeg siger tusind tak for hæderen, det betyder rigtig meget".

Udover sin mangeårige indsats for DBU Sjælland, har Frank Petersen ligeledes formået at være en central figur i Holbæk B&I hvor han fra 1984 og en årrække frem sad i den vestsjællandske klubs bestyrelse.
En indsats der har givet ham det kærlige lokale tilnavn i klubben som Mr. Holbæk, og selvom Frank Petersen i de seneste mange år ikke har været en del af bestyrelsen i Holbæk B&I, så yder han stadig en stor indsats for klubben.

Fakta
Frank Petersen – født 27. oktober 1950

Udpluk af øvrige hæderbeviser
2000: Modtager af Henry Nedergaards Mindepokal (Holbæk B&I)
2002: Modtager af DBU Sjællands æresemblem
1997: Holbæk Kommunes aktivitetspris
2000: Æresmedlem i Holbæk B&I


Jørn Hedengran, DBU Sjællands æresemblem
Jørn Hedengran (60) modtog på årets delegeretmøde DBU Sjællands æresemblem for sin mangeårige indsats for sjællandsk fodbold. Siden 2002 har Jørn Hedengran været en del af DBU Sjællands bestyrelse, og i mere end 17 år har den driftige fodboldleder været med til at lede unionen.

Fra Præstø til DBU Sjælland
Jørn Hedengran indtrådte i 1999 i Præstø IF’s bestyrelse, og fra starten af blev det klart, at her var tale om en meget engageret fodboldleder, der allerede fra sin første færd i bestyrelsen tog ansvar, hvor han straks overtog ansvaret for ungdomsafdelingen.
Samtidig tog han ansvar for klubture, sportslig udvikling og en masse andet klubarbejde.
I 2002 blev Jørn Hedengran valgt som suppleant til DBU Sjællands bestyrelse, og siden 2011 har Jørn Hedengran været næstformand i DBU Sjælland. Jakob Koed roste indledningsvis Jørn Hedengran for sin store imødekommenhed, da han selv blev en del af organisationen tilbage i 2007.

"Du var og du er klubmand med stort 'K'. Dit engagement og din indleven i de frivilliges hverdag er helt fantastisk. Du er organisationsmand helt ind i rygraden, men du er det på den gode og nærværende måde. Du ynder at omtale dig selv som gadedreng, og det kan der måske være noget om, men du er det på den gode og konstrutive måde. Du har følelser og passion som få, og selvom du nogen gange kan komme i dine følelsers vold, så er du også selv den første til at sige 'hov, hvad fanden skete der lige der, og så retter du op på det".

"Jeg husker selv, da du var ude hos os i Borup (IF red.), hvor du hyldede vores nu afdøde holdleder gennem 25 år, René, og du havde en evne til at tale lige ind i folk, og René han var rigtig stolt og glad den dag. Nu synes vi så, at det er på tide, at hyldesten og anerkendelsen går i din retning, og vi har helt bag din ryg besluttet at tildele dig DBU Sjællands æresemblem, og jeg synes, at det er rigtig, rigtig fortjent.

Som klubmand har Jørn Hedengran været formand i Præstø IF og er i dag frivillig i Haslev FC, hvor han er formand for klubbens PR Udvalg.

"Den her organisation plejer jeg at have styr på. Plejer - fordi nu har jeg konstateret, at det har jeg ikke mere. Så det må vi tage op på næste bestyrelsesmøde, at vil inddrages i alle processer. Men lad gå for denne gang. Mange tak for det her - det betyder meget", replicerede Jørn Hedengran med et smil.

 

Formand for Drenge Indrangeringsgruppen Bent L. Jørgensen modtog DBU's sølvnål.

Bent Lindhage Jørgensen, DBU’s sølvnål
Bent L. Jørgensen har i mere end 24 år ydet frivilligt arbejde for dansk og sjællandsk fodbold, en bedrift der blev hyldet på årets delegeretmøde. Derudover har han i mange år fungeret som spiller, leder, træner og holdleder i flere sjællandske fodboldklubber.

I dag er Bent L. Jørgensen formand for DBU Sjællands Drenge Indrangeringsgruppe. En rolle der kræver viden, erfaring og faglig kompetence, alle egenskaber som Jakob Koed, DBU Sjællands formand, nævnte i sin tale til Bent L. Jørgensen.

"Hvis der er nogen, der er et omvandrende leksikon på talenter og herrespillere på Sjælland, så må det være dig Bent. Siden 1995 har du i DBU Sjælland-regi beskæftiget dig med talenterne på den ene eller den anden måde. Jeg husker engang, da der var Dansk Fodbold Award i Cirkusbygningen, dengang havde jeg ikke været med i så mange år, der tænkte jeg, det er da utroligt, at du ikke får stress. Du skulle simpelthen hilse på det halve af cirkusbygningen - spillere du på den ene eller den anden måde havde været i berøring med. Din facon er i den grad nøgtern og faktuel, når du vurderer og vægter en spiller eller et hold. Du er et kæmpe aktiv for DBU Sjælland og sjællandsk fodbold, og vi håber at beholde dig og din store viden i mange år endnu. Det er derfor min store fornøjelse at kunne tildele dig DBU's sølvnål", sagde Jakob Koed.

Bent L. Jørgensens fik sin fodboldopdragelse i KB og fortsatte som aktiv i Herstedøster IC. Fra 1976 skiftede tog han et retningsskift og blev bestyrelsesmedlem i Herstedøster IC og fra 1980 fik trænergerningen hans fulde opmærksomhed. I en lang trænerkarriere var han udover Herstedøster IC også i RB06, TIK, Greve IF, hvor han både trænede senior- og ungdomshold. I 1995 blev han holdleder for U15, U16 og U7 drengenes unionshold hos det daværende SBU - og har ligeledes fungeret som holdleder for flere ungdomslandshold for drenge. Bent L. Jørgensen takkede bestyrelsen for indstillingen og tilføjede med et glimt i øjet.

"Jeg er meget glad for, at man tænker på de lidt ældre, der stadig er med omkring fodbolden, hvis ikke jeg havde fodbolden, hvad skulle jeg så tage mig til".

Log ind