MENU

Highfives, smil og krammere i overflod, da Danmarks 5 julemærkehjem mødtes på banerne i Svogerslev

Der var fantastisk stemning, god musik og smil over hele linjen da Svogerslev Boldklub, Julemærkehjemmet Liljeborg og DBU Sjælland inviterede til årets julemærkestævne

Highfives, smil og krammere i overflod, da Danmarks 5 julemærkehjem mødtes på banerne i Svogerslev

Solen strålede om kap med de store smil, da 200 børn var samlet til det årlige Julemærkestævne - og selvom der blev kæmpet om sejren på banen, var alle børnene vindere da dagens sidste fløjt lød.

Det er fedt at møde andre
Jamie H. Dreier (11), der er i gang med sin 9’ende uge ud af 10 hos Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, fortalte om dagen:

Det er meget fedt at møde andre der har gået på julemærkehjem. Fordi så kan man også se hvorfor de er der, i stedet for at man ikke tror at det kun er en selv der sådan er her for at tabe sig, så er der også mange andre, så det er meget fedt at være her.

Og at det var en god oplevelse at møde andre børn fra de danske julemærkehjem, smittede af på hele stævnet som blev afviklet i en fantastisk positiv og sportslig ånd.

Og spørger man Jamie om hvad det er fodbolden kan, og hvad et stævne med alle de danske julemærkehjem gør af forskel, så er han ikke i tvivl:

Min mor ”tvang” mig på julemærkehjem, og jeg var ked af det fordi jeg skulle væk fra mine venner, men da jeg kom herop, og så alle de nye, så fik jeg mange venner. Og et godt råd, det er at deltage i aktiviteterne og legene, og fodbold f.eks. fordi så kommer man på et hold, og får gode venner, altså f.eks. Hobros hold de har sovet på vores julemærkehjem, og vi har kun kendt hinanden i 1 dag, og der har jeg allerede fået mange venner fra.

Første gode oplevelse med idræt

Henrik Bøtkjær, der til daglig er forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg, som i år stod for planlægningen af julemærkestævnet, fortæller om dagen:

For første gang i mange af børnenes liv oplever de at deltage i et fodboldstævne, det at være med til en idrætsbegivenhed i fællesskab med så mange jævnaldrende og deltage i noget, det giver dem en følelse af at være en del af fællesskabet, en følelse af at spille fodbold en følelse af at være på et sportshold, som mange af vores børn er udfordret af.

Og selvom stævnet blot varer en enkelt solbeskinnet dag, så er Henrik Bøtkjær ikke i tvivl om at minderne varer meget længere:

De får et minde og de får en medalje, og det er måske en lille ting, men det er det faktisk ikke. For mange af dem er det den første medalje de har fået for at lave idræt. Jeg er sikker på at de tager det her stævne med som en af de bedste oplevelser fra deres sommerferie og deres ophold hos os.”

Om Julemærkestævnet

Julemærkestævnet har været afviklet siden 2013, hvor Julemærkehjemmet i Hobro i samarbejde med DBU Jylland startede stævnet op.

Formålet med stævnet er at samle alle børn på de danske julemærkehjem og give dem en oplevelse af at være en del af et fællesskab.

Stævnet består udover fodbold også af fælles opvarmning, fælles aftensmad og hyggelige indslag på dagen.

Log ind