Vigtig viden – tordenvejr og afbrudte kampe

De seneste mange dages skybrud har givet flere afbrudte kampe, og det har ført flere spørgsmål med sig, både fra dommere og klubber

Vigtig viden – tordenvejr og afbrudte kampe

Det var så tæt på at blive den perfekte sæson, uden vejrmæssige udfordringer. Men bedst som sæsonafslutningen, for alvor var inden for rækkevidde, så viste det danske vejr sig igen fra sine udfordrende side, med flere skybrud med dertilhørende lyn og torden.

Det har naturligvis ført flere afbrudte kampe med sig, og disse afbrydelser har medført flere spørgsmål til DBU Sjællands administration, fra både dommere og klubber, som vi her vil svare på.

Afbrudte kampe – ofte stillede spørgsmål fra dommere

Jeg har dømt en kamp der blev afbrudt grundet lyn, hvordan underretter jeg DBU Sjælland?

  1. Der er flere måder hvorpå du kan underrette DBU Sjælland.Du kan udfylde DBU Sjællands formular ”indberetning af afbrudt kamp (dommer)”, du kan finde formularen her.
  2. Du kan kontakte DBU Sjællands dommerafdeling på 4632 3366 (mandag – fredag 100-15) og melde kampen som afbrudt.
  3. Du kan sende en mail til dommer@dbusjaelland.dk med information om at kampen er afbrudt, samt hvilken kamp det drejer sig om.


Jeg har dømt en kamp der blev afbrudt grundet lyn, hvordan med dommerhonorar?

Som dommer får du altid dommerhonorar, samt kørsel, når kampen afbrydes grundet force majeure. Det vil sige at hvad end der er spillet 2 min. af kampen eller 88 min. Så får du som dommer fuldt honorar og kørsel.

Jeg har modtaget en besked med at kampen er blevet aflyst, og genpåsat. Men det stemmer ikke overens med at jeg var ude og dømme kampen indtil den måtte afbrydes?

DBU Sjælland genbruger kampnumrene, så har man været ude og dømme en kamp imellem hold 1 og 2 med kampnummer 1234, som måtte afbrydes, så genplanlægger DBU Sjælland kampen så hurtigt som muligt. Det betyder at kampnummer 1234 igen vil figurere i planlægningen, men da genplanlægningen i nogle tilfælde sker hurtigere, end at kampen bliver registreret som afbrudt, så tror systemet at kampen har været aflyst.

DBU Sjælland er dog fuldt ud klar over at der er tale om en afbrudt kamp, og derfor skal du som dommer ikke bekymre dig om denne lidt kryptiske besked. 

 

Afbrudte kampe - ofte stillede spørgsmål fra klubber

Vores kamp blev afbrudt, hvad skal vi gøre?

Som klub skal I ikke i første omgang gøre andet end at sikre jer at jeres spillere er i sikkerhed efter tordenvejret. Dommeren indberetter kampen som afbrudt, og dernæst sikrer DBU Sjælland enten at fastsætte en nye dato eller at sætte kampen til udsat.

Vores kamp blev afbrudt, skal vi stadig betale for dommeren?

Ja. Selvom en kamp bliver afbrudt grundet force majeure, er det som altid klubben der betaler dommerhonoraret.

Vores kamp blev afbrudt og er nu genplanlagt, skal vi betale for dommeren?

Ja. Uanset om det er en kamp der tidligere har været forsøgt afviklet, men måtte afbrydes, eller en helt ny kamp så er det hjemmeholdets klub, der betaler dommerhonoraret.

Log ind