MENU

"Gode Fodboldmiljøer for piger" - Nationalt projekt med lokale erfaringer i fokus

29 klubber fra hele landet er i projektet Gode Fodboldmiljøer for piger samlet om, at eksperimentere med hvilke elementer, der er medvirkende til at skabe et fodboldmiljø, hvor pigerne ønsker at blive lidt længere i klubben

"Gode Fodboldmiljøer for piger" - Nationalt projekt med lokale erfaringer i fokus

29 klubber har meldt sig til projektet "Gode fodboldmiljøer", og i weekenden d. 31. august - 1. september samt d. 8 september, lød det første startskud til projektet.

Her var de 29 klubber nemlig samlet, i deres respektive klynger, for at snakke fodboldmiljøer for piger. 

Fra 29 til alle   
De 29 klubber har tilmeldt sig projektet og skal gennem det næste år arbejde med at skabe gode fodboldmiljøer for piger i deres egen klub. 

Et arbejde som flere af klubberne allerede er igang med, men som nu med projektet får yderligere fokus og prioritet. 

Det endelige formål med projektet er nemlig at, ikke bare de 29 klubber får en masse erfaringer, viden og læring, men at de 29 klubbers talrige erfaringer skal føre til konkrete værktøjer andre klubber vil kunne bruge i arbejdet med at skabe det gode fodboldmiljø for piger. 

God opstart
Opstartsmøderne indholdt alle et oplæg om pigeungdomslivet, hvor ungdomsforsker Søren Østergaard gennem hele dagen involverede de fremmødte og udfordrede dem på viden om ungdomskulturen og fodboldens transferværdi. - Et oplæg du kan se her.

Derudover bød dagen på netværk og dialog klubberne i mellem, samt oplæg fra national projektleder på pige/kvindefodbolden Annette Westermann. 

Pigernes trivsel
Næste gang klubberne mødes bliver udgangspunktet de trivselsmålinger, som er projektets startmåling og som viser, hvordan det står til med trivslen blandt klubbernes piger i alderen 12-18 år.

Målsætningen for de 29 klubber er at øge pigernes trivsel og gennem små justeringer eller større indsatser, at skabe et sundt fodboldmiljø, som harmonerer med det travle ungdomsliv og bliver en sund modvægt til "den fejlfrie ungdomskultur", som er umulig at leve op til.

 

De 29 klubber
I projektet "Gode fodboldmiljøer for piger deltager:

B52/AFC
B73 Slagelse
B1973 Herlev
Ballerup-Skovlunde Fodbold
Boldklubben Skjold
Boldklubben Hekla
Brande IF
BSV
FA 2000
Frederiksberg Boldklub
FC Thy Pigerne
Hadsten Sports Klub
Hatting-Torsted/Stensballe IK
Hvidovre IF
Holtet IF
IF Bytoften
IF Lyseng
Ikast KFUM
Jetsmark IF
Middelfart Boldklub
Møldrup-Tostrup IF
Nibe Boldklub
Nykøbing FC
Næsby Boldklub/Dalum
Spjald IF
Toreby Grænge Boldklub
Varde IF
Vejle Boldklub
Vindinge (VSF)

Log ind