Nedlukningen af det danske samfund har samtidigt betydet nedlukning af fodboldaktiviteter i breddefodbolden. Som der ser ud nu, kan der tidligst åbnes op for fodbolden igen den 10. maj 2020.

Lokalunionerne er de danske fodboldklubbers organisation og er primært finansieret af klubberne via indtægter fra de forskellige aktiviteter, som tilbydes. Nedlukningen betyder, at lokalunionerne i øjeblikket i forskellig grad mangler indtægter som følge af manglende turnerings-, stævne- og uddannelsesaktiviteter. For at sikre den bedst mulige økonomi i breddefodbolden, er det påkrævet at vi i lokalunionerne viser ansvarlighed, både af hensyn til vores medlemsklubber og af hensyn til vores ansatte i denne svære tid. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi i fællesskab kommer bedst muligt igennem krisen.

Som tingene ser ud nu, ved vi ikke præcist, hvornår der kan spilles fodbold igen, men vi kigger på de forskellige scenarier. Her er både tidsperspektivet og de forskellige følgevirkninger med i vores betragtninger, også på den lidt længere bane. Vi forsøger at være på forkant med situationen og handle ansvarligt og rettidigt, således at vi løbende styrker muligheden for, at breddefodbolden også på den anden side af Corona-krisen har en robust, handlekraftig og professionel fodboldorganisation.
Men det er også vigtigt, at fodbolden og dansk idræt i det hele taget, står sammen i denne svære tid. Vi er kun en lille brik i en stor global krise, men breddefodbolden, de mange klubber og foreningslivet i Danmark er så værdifuldt for samfundet, at det er nødvendigt, at vi ikke taber terræn, og at de mange frivillige ledere rundt omkring i klubberne ikke mister lysten til at være frivillige.

DBU Sjælland
Hos DBU Sjælland gør vi naturligvis alt, hvad vi kan for at begrænse de økonomiske konsekvenser for unionen og dermed de sjællandske medlemsklubber.

Blandt andet hjemsendte vi 27. marts 23 ansatte med henblik på at opnå støtte fra statens lønkompensationsordningen. Det betyder således også, at alle berørte medarbejdere vil få udbetalt fuld løn og kan returnere til deres arbejde, når krisen er overstået, og DBU Sjælland kalder dem tilbage.