Puha. Vi savner allesammen duften af græs og en bold ved fødderne. Men så længe corona-situationen står på, så er det vigtigt, at vi alle bliver hjemme og følger myndighedernes anbefalinger for at begrænse smittesspredningen. 

Men heldigvis er de sjællandske -  og danske - fodboldklubber kreative, og mange har fundet helt nye måder at skabe et virituelt fællesskab gennem hjemmetræning, udfordringer og meget andet på snart sagt alle digitale platforme. 

Du melder ind - vi samler til inspiration
Der er masser af eksempler på virtuelle aktiviteter og fællesskab lige nu, så vi forsøger blot at samle links og idéer til inspiration for alle.

Du er meget velkommen til at melde ind, hvis du eller din klub har noget, I gerne vil dele på listen, så tilføjer vi løbende. Hold jer endelig ikke igen. 

 

SELVTRÆNING / HJEMMEØVELSER

 

Hos Avedøre IF har de også tænkt ud af boksen. Her præsenterer Michael Povlsen serien 'Hjemmebold', som kan udføres med et minimum af udstyr hjemme i stuen (oftest bare en bold og et par hverdagsting).

Vi opfordrer dog til, at man husker at spørge sine forældre inden man sætter i gang :) 

 

Selvtræning og baghaveøvelser

 • Find selvtrænings- og baghaveøvelser i Øvelsesbanken, søg i de kategorier under "Målgruppe". 
 • Vi har i samarbejde med SDU lagt familieøvelser på Facebook, der med fordel kan trænes hjemme i haven:

Fysisk træning - derhjemme

 • DBU København har på Instagram og Facebook ladet sig inspirere af hjemmekontor-Anjas fine selvtræningsøvelser med bold: • På DBU's hjemmeside kan du finde en række skadesforebyggende og fysiske videoøvelser. Selvom øvelserne er vist på en kunstgræsbane, kan du sagtens udføre de fleste af dem hjemme i haven eller på stuegulvet.

 

TEKNIKTRÆNING I HAVEN

 

Hos Helsingør IF har de oprettet en youtube-kanal, hvor du kan træne forskellige tekniske øvelser - f.eks.  vendinger og finter, som man kan lave i haven eller måske endda stuen. Der er blandt andet finter inspireret af Neymar, Okocha, Ronaldo og mange flere. Tak for tippet til Andreas Birch Rasmussen fra Helsingør IF:    

 

 

UDFORDRINGER / KONKURRENCER

 

Challenges på sociale medier:

 • Det behøver jo ikke være kedeligt at være corona-isoleret derhjemme. Selv de store stjerner udfordrer hinanden i den verdensomspændende toiletrullejonglering-udfordring med hashtags som #stayathomechallenge og #stayhomechallenge: Og den bølge er blandt andet Herstedøster IC hoppet med på. Blandt andet har klubbens U19-spiller Carl Leland lavet denne sjove video, som sit bud på en vinder i klubbens udfordring.


 • Lyngby Boldklub 1921 har lavet #LyngbyTricks, hvor Laura vandt med denne opvisning i teknik og boldkontrol:  

 • Jyske BMI Fodbold har lavet en jongleringskonkurrence på Facebook for deres medlemmer:

 • BSF's U14 Piger gav bolden op og HG Fodbold driblede videre med den med et oplæg om at få bolden så vidt omkring som muligt. I hver video sender den enkelte spiller bolden videre til en holdkammerat, som du kan se her: 

Quiz og konkurrencer

  • Quiz / tipskupon: Søg på nettet og find en quiz/tipskupon, som I kan dyste i på holdet eller i klubben.
  • DBU København har lanceret en regelquiz på deres facebookside, som hver dag byder på en ny opgave set fra dommerens side. Se det seneste spørgsmål her: 

 

 

 

VIDEOER / LIVESTREAMING / PODCAST

 

Videoer / livestreaming

 • Beder-Malling Idrætsforening lægger hver dag kl. 10 en ny video op på deres facebookside for at inspirere og aktivere deres medlemmer. Her er et eksempel med hjernetræning:


 • Playmaker, en fodboldfaglig vidensplatform lavet i samspil mellem DBU, Divisionsforeningen og Syddansk Universitet med Mediano som mediepartner, suspendere i lockdownperioden det normale redaktionelle flow og sætte i stedet fokus på relevante fodboldfaglige temaer målrettet den usikre situation. Nyttige værktøjer og konkrete øvelser, der kan inspirere og benyttes derhjemme. Lyt til podcasten her.
 • Vil du gerne livestreame hjemmetræning eller peptalks for dine spillere, så kan du her finde guides til, hvordan det kan gøres:
  - Youtube
  - Facebook

 

eFODBOLD

 

Gaming / FIFA

 • DBU Breddes spritnye eFodboldturnering nåede slet ikke at komme i gang, før corona satte fodbolddanmark på pause. Men du og dit hold kan da sagtens forberede jer på sæsonstart hjemmefra - sæt en online-FIFA-turnering i gang, hvem vinder klub-æren? Se meget mere om eFodbold her.


 

MÅLMANDSTRÆNING

 

HG Pigefodbold Academy Camp er en del af HG Fodbold i Herlufsholm. Her har de på campens offentlige facebook-gruppe bl.a. delt en  selvtræningsvideo for målmænd, som du måske kan blive inspireret af. Øvelserne kan også laves uden det specifikke udstyr, som ses i videoen. Her er det en tidligere deltager på campen -  Emilie Møller - fra Greve Fodbold U14 Piger, der viser selvtræningsøvelser.  
 


 

TEAM DANMARK

 

Team Danmark har ligeledes delt en række videoer, som måske kan give inspiration til hjemmetræning og kost her i nedlukningsperioden. For vi kender det nok allesammen, det kan være svært at holde sig fra køleskabet, når man er så meget hjemme for tiden. Derfor har Team Danmarks ernæringsfysiologer samlet 7 simple tips til dig: Nedenstående video er målrettet mod Team Danmark-atleter, men der er også gode råd at hente for breddefodboldspillere. Her drejer det sig om, hvordan du skal gribe selvtræningen an: 

D