Trænere og holdledere skal ikke længere tænke over, om spillercertifikatet er flyttet med over fra en tidligere klub - eller om modstanderholdet har orden i sagerne. 

Uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben, kan en spiller ikke sættes på holdkortet.

Digital hjælp 

En spiller uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben, kan i værste tilfælde ændre en meriterende sejr til et knusende 0-3 nederlag fra den ene dag til den anden. Den nye version af holdkortet sikrer, at de spillere ikke kan påføres. 

Det skal luge ud i trænere og holdlederes ubevidste fejltrin, og give kampens aktører en vished om, at alle spillere på banen har et spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben. 

”Fodboldkampe skal afgøres på banen, og ikke på baggrund af utilsigtede, administrative fejl. Nu viser vi det tydeligt frem for spillere, trænere og klubber, hvis ikke der er orden i sagerne, så alle er trygge ved at starte kampen,” fortæller IT-chef, Heidi Lüthje.

Hvis en spiller ikke har et spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben, fremgår det når holdkortet skal sættes, fx i Fodbold app'en, som de fleste benytter. 

Holdkortspærring Og Fodboldpas

Trænere og holdledere kan se på holdkortet, hvis en spiller ikke har et spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben. Det vises også i spillerens eget Fodboldpas, hvor spillercertifikat og evt. supplerende spilletilladelse hører hjemme. 


Forbered dig med IT Klubpakken 

Det er en uheldig situation, hvis træneren står ude på banen en time inden kampstart med en spiller uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse. Der er dog flere muligheder for at komme den situation i forkøbet.

I KlubOffice kan klubben i overblikket følge med i, hvilke spillere der ikke har spilletilladelse i klubben. Hvis du har adgang til KlubOffice i din klub kan du logge ind tjekke det her

I holdadministrationsværktøjet, KampKlar, kan trænere og holdledere altid se, om der er spillere i truppen uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse. Læs mere her

Hvis ikke holdet benytter KampKlar kan træneren forsøge at udfylde holdkort, som åbner 14 dage inden kampstart. 

Det er spilleren selv, som skal starte en anmodning om ’Supplerende spilletilladelse’ – et særligt spillercertifikat for spillere, som optræder for mere end én klub. Læs mere om supplerende spilletilladelse her.  

Få svar på dine spørgsmål om holdkort og spillercertifikater i FAQ'en her

Foto: Henrik Bjerregrav