DBU eFodbold nærmer sig klimaks i sin debutsæson. Det er nu det spidser til.

Landet over har eFodbold-hold fra i alt 138 danske fodboldklubber grebet controlleren og deltaget i efterårets DBU eFodbold-sæson, som nu er nået til de regionale finaler. De spilles i den kommende weekend hhv. i Jylland, på Fyn og i København. 

Der spilles i år dog kun regionale finaler for U13-U16. Grundet forsamlingsforbuddet har det nemlig ikke været muligt at afvikle stævner i målgruppen U17+, hvorfor der naturligt ikke er nogen kvalificerede til de regionale finaler. I aldersgruppen U8-U12 spilles ikke med resultater, hvorfor der heller ikke her er nogen kvalificerede til regionale finaler. 

De er klar til finaledysten

Det er bredt udsnit af fodboldklubber, der er repræsenteret ved årets regionale finaler:

  • Fyn: Kværndrup BK (1), Kværndrup BK (2), Søhus/Stige BK og Aarslev BK
  • Jylland: Herskind B, Søften GF, Virring Fodbold, Kolt/Hasselager IF, Rødkærsbro IF, Vorup FB, Aab, Nustrup IF, Skovund IF, Strarup UIF og Sønderborg Boldklub
  • København/Sjælland: TGB, Tingsted BK, Møns FK, IF Svend Gønge, Undløse BK, BK Vest Rødovre, BK Avarta, Hvalsø IF, Hørsholm 1, Hørsholm 2, Roskilde BK og Kalundborg GB.


Finalerne spilles på samme måde som de indledende runder af DBU eFodbold, nemlig som stævner, hvor holdende mødes fysisk i en klub og duellerer mod hinanden.

- Det bliver spændende af følge de regionale finaler for første gang nogensinde, og jeg glæder mig i hvert fald  til at opleve finalestævnet i Kværndrup, hvor de afvikles på Fyn, forklarer Jonas Kjær Gervig, DBU eFodbold-konsulent på Fyn, og fortsætter:

- Jeg er her op mod finalen i dialog med klubben, så vi sikrer, at finalerne afvikles på en god og sundhedsforsvarlig måde . Når  vi - klubben og jeg i samspil - har styr på alle coronaforholdene, kan spillerne og trænerne i stedet koncentrere sig om det sportslige, og det er jo alt andet lige sjovere at fokusere på selve spillet. 


Grand Finals: Danmarksmestrene skal kåres i Slagelse

Fra de regionale finaler går de bedste hold videre til det store finalestævne, Grand Finals. Det spilles i Slagelse den sidste weekend i januar.

Vinderne heraf kan kalde sig Danmarksmestre i DBU eFodbold.