For mange klubber har efteråret budt på kampe, hvor det ikke har været muligt for DBU Sjælland at påsætte en dommer. For mens antallet af dommere er steget de seneste år, så står den enkelte dommer til rådighed for færre kampe. Og da der samtidig er kommet flere turneringshold, så er dommermanglen blevet endnu mere akut.

Derfor har bestyrelsen vedtaget en ny og mere ensartet prismodel, med dommerpåsætningsgebyr på alle kampe, hvor der påsættes dommere. De øgede indtægter er øremærket til at styrke dommerområdet indenfor fastholdelse, rekruttering og drift og derigennem styrke kvaliteten af turneringerne. En helt konkret forbedring er, at serviceniveauet på dommerområdet styrkes gennem ansættelsen af to regionale dommerpåsættere. Den nye prismodel træder i kraft den 1. januar 2022.

Dommerpåsætningsgebyr
Med den nye prismodel vil det blive tydeliggjort, at man for at deltage i DBU Sjællands turneringer skal betale et holdtilmeldingsgebyr samt et dommerpåsætningsgebyr på 66 kroner per påsat dommer. Derudover ensartes holdtilmeldingsgebyret fra Sjællandsserien til Serie 6.

Der er tale om en mere fair og transparent prismodel, hvor man betaler for den service, man modtager. For mange vil udgiften være uforandret, det gælder f.eks. en del af ungdomsrækkerne, serie 5 og serie 6, men nogle vil opleve en udgiftsstigning. Påsætningsgebyret opkræves naturligvis ikke, når DBU Sjælland ikke kan påsætte en dommer.

Regulering af gebyrer og bøder
Gebyrer og bøder vil ligeledes blive reguleret, så det sikres, at de fortsat har en adfærdsregulerende funktion og dermed er med til at sikre kvaliteten i turneringer og stævner. Det sker på baggrund af, at gebyrer og bøder ikke er blevet reguleret i årevis. F.eks. vil bøden for afbud i 11-mands stige fra 300 til 375 kroner og fra 200 til 250 kroner i 8-, 5- og 3-mands.

Læs mere i DBU Sjællands økonomiregulativ per 1.1.2022