I 17 år har Jimmi Elsted Vaarskov brugt en stor del af sin fritid som frivillig i Undløse Boldklub, og siden 2016 har han indtaget formandsposten.

Nu kan ildsjælen fra den nordvestsjællandske fodboldklub kalde sig årets fodboldleder på Sjælland 2020, vi fik en snak med Jimmi Elsted Vaarskov, om hvad der driver værket, når han flere gange om ugen sætter sig i bilen og kører den halve time, det tager fra hjemmet til Undløse Boldklub.


Mere end 2000 tilskuere, til en kamp i en by med 1000 indbyggere

Lad os starte med det sidste, og måske største, påfund som i den grad fik Undløse Boldklub på diverse forsider. Klubben oprettede i starten af corona-nedlukningen en fiktiv kamp, hvortil at man kunne købe en billet, for at støtte op om klubben i en tid, hvor der ikke skete så meget.

”Det kom sig egentlig af, at jeg havde set en større klub gøre det, og melde ud af kunne de sælge 500 billetter så var de glade, og der tænkte jeg at det kan vi da gøre bedre, men at vi kunne sælge mere 2.000 billetter, det havde jeg ikke regnet med” – Fortæller Jimmi Elsted Vaarskov.

Og det er vel at mærke mere end 2.000 billetter, solgt til en kamp i en fodboldklub i en by med ca. 1.000 indbyggere.

Fra frivillig til årets leder

Men at Jimmi Elsted Vaarskov i 2021, skulle lade sig hylde som årets leder for 2020, lå egentlig ikke i kortene første gang at han meldte sig som frivillig i sin hjerteklub.

”Jeg har jo sagt nej til en post i bestyrelsen flere gange før, fordi så føler jeg at man commiter sig lidt mere, også til de ting man måske ikke gider at lave, hvor at det ”bare” at være frivillig, der kan man mere vælge og vrage.”

Men i 2014 gik den ikke længere, og Jimmi Elsted Vaarskov lod sig vælge ind i klubbens bestyrelse.

”Når jeg kigger tilbage nu, tænker jeg faktisk at jeg burde have gjort det noget før”, husker han tilbage.

2 år senere gik den daværende formand for Undløse Boldklub af, og da flere i bestyrelsen spurgte Jimmi om ikke det var en post for ham, kunne han ikke sige andet end ja.

”Jeg er dårlig til ikke at blande mig og på den måde er det måske også bedst at jeg selv sidder med beslutningerne sammen med bestyrelsen. Men jeg elsker endnu mere at se tingene ske, og at få tingene gjort. Jeg er jo stadig holdleder for vores senior 1. og hænger tøj op, og kommer 2 timer før og gør klar”.

Én gang om året, er Jimmi Elsted Vaarskov dog ikke den største tilhænger af at være formand, ”Når jeg skal holde årsberetningen, det synes jeg ikke er det fede, jeg vil meget hellere være med til at få tingene til at ske”, en god eksemplificering af den type formand han er.

Mange fantastiske mennesker

Jimmi Elsted Vaarskov ved godt at han nok er en af dem der bruger allermest tid i den klub hvor han er født og opvokset, men det betyder ikke at han ser sin egen indsats som vigtigere eller bedre end andres, for uden frivillige ville Undløse Boldklub ikke være den klub som den er i dag.

”Vi har mange fantastiske mennesker og frivillige som gerne vil klubben. Så kan det godt være at jeg får nogle ideer, men hvis man møder en holdning at: ”det kan vi ikke” - så dur det ikke. I Undløse griber de frivillige rigtig mange ting.

Du kan ikke drive en fodboldklub ene mand. Vores sommerfest er et godt eksempel, hvor vi har 50 frivillige som er med inde over og står i bar, piller telt op og ned. Det kan ikke lade sig gøre uden en masse mennesker der bakker op. Vi er en gruppe, jeg er formand, men vi gør det sammen. ”

Overvældende overraskelse

Selvom Jimmi Elsted Vaarskov godt ved at han er en dedikeret fodbold-frivillig, kom det alligevel som noget af en overraskelse at Jakob Koed, formand i DBU Sjælland, lige pludselig kom på besøg, med en pris til ham.

”Det var da enormt overvældende. Det er virkelig overvældende at være blevet kåret til årets fodboldleder på Sjælland 2020, og jeg blev da både overrasket og glad for at få den her ære, det er rigtig fedt”. – Slutter Jimmi Elsted Vaarskov.

 

Stort tillykke med prisen som årets fodboldleder 2020 til Jimmi Elsted Vaarskov, Formand i Undløse Boldklub

Jimmi (2)