På myndighedernes pressemøde den 5. januar 2021 blev det klart, at forsamlingsloftet bliver sænket til max 5 personer fra den 6. januar 2021. På pressemødet blev det dog ikke klart, om foreningsidrætten pålægges yderligere restriktioner. Derfor afventer vi lige nu de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet, som foreningsidrætten og dermed fodboldklubberne hører under. Fodboldens Corona-regler bliver opdateret, så snart vi har retningslinjerne på skrift fra myndighederne.

Opdatering den 7. januar 2021: Fodboldens Corona-regler er nu opdateret.

 

Myndighederne opfordrede dog tirsdag til, at alle i Danmark skal blive mest muligt hjemme og så vidt muligt undgå at mødes med andre end dem fra ens husstand. Denne opfordring giver vi naturligvis videre til alle i dansk fodbold.

 

Næstformand i DBU, Bent Clausen, udtrykker forståelse for den alvorlige situation, men er naturligvis ærgerlig på fodboldklubbernes vegne:

”I DBU har vi fra første færd fulgt sundhedsmyndighedernes anvisninger. De er eksperter, når det handler om pandemier - det er vi i sagens natur ikke. Derfor ser vi det også som en meget vigtig opgave for os at hjælpe fodboldklubberne med at forstå, hvordan alle restriktionerne påvirker dem, men også hvilke muligheder de har under de givne restriktioner og retningslinjer. I den kommende halvanden uge ser det godt nok sort ud for muligheden for at spille fodbold sammen, men jeg er sikker på, at både klubberne og alle spillerne vender stærkt tilbage, så snart det er muligt”, udtaler Bent Clausen.

 

Også formand for DBU Bredde, Lars Albæk, sender en varm tanke til alle landets fodboldklubber og ser lys for enden af tunnelen:

”Jeg beundrer virkelig den omstillingsparathed, som hele Fodbold-Danmark har vist igennem alt det her. Nu må vi endnu engang bide i det sure æble og stå en svær situation igennem. Jeg ser frem til, at situationen bliver bedre og til, at vi igen kan mødes og spille fodbold sammen – sådan rigtigt. Foråret skal nok komme”, udtaler Lars Albæk.