Fællesskab og kammeratskab er de to helt afgørende værdier i Stenlille IF Fodbold, og de grundsten som Stenlille IF Fodbold bygger deres klub på.

Det har vist sig at være en opskrift der virker, og på baggrund af deres store indsats for lokalsamfundet og fodbolden i Stenlille, kunne den sydvestsjællandske klub lade sig kåre til Årets Fodboldklub 2020.

”Vi vil ikke lave vinderhold på bekostning af fællesskabet og kammeratskabet”

Jørgen Andersen, formand i Stenlille IF Fodbold, er ikke i tvivl om hvad der gør hans klub speciel, og giver den, den lokale opbakning som er så afgørende for Stenlille IF Fodbold.

”Vi har stort fokus på det sociale, og selvfølgelig vil vi gerne have fodboldhold der vinder fodboldkampe, men det må aldrig være på bekostning af fællesskabet og kammeratskabet” – Fortæller Jørgen Andersen, dagen efter at klubben har fået overrakt trofæ, diplom, banner og bolde, som er de synlige beviser på at klubben nu kan kalde sig Årets fodboldklub hos DBU Sjælland.

Betydningen overskygger coronaen

Thomas Gram og Jakob Koed, henholdsvis bestyrelsesmedlem og formand i DBU Sjælland, havde taget mundbindet på, og mødtes med 3 repræsentanter for Stenlille IF i Stenlille Hallen, samme sted som en helt fyldt hal, med børn og forældre, kunne lade sig hylde som årets børneklub på Sjælland for 1 år siden.

Og selvom gårsdagens ceremoni står i stærkt kontrast til for 1 år siden da klubben modtog prisen som årets Børneklub på Sjælland, er betydningen af prisen for Jørgen Andersen, og Stenlille IF Fodbold, altoverskyggende.

”Betydningen af denne pris er afgørende, og selvfølgelig ville vi have elsket at kunne fejre det med vores medlemmer i dag, men når nu det ikke kunne være, så må vi ikke glemme betydningen af denne pris, det er helt afgørende”.

Børnefodbold for alle

For 1 år siden startede Stenlille IF Fodbold holdet ”Børnefodbold for alle”, der er et hold for børn der i en eller anden grad er udfordret, enten motorisk eller med en diagnose, og selvom holdet ikke er klubbens største målt på antal medlemmer, et det på mange måder et udtryk for det Stenlille IF Fodbold, som kunne lade sig hylde som årets fodboldklub 2020

”Sådan som vi er, der tænker vi på det sociale, og folk kan mærke at de er velkomne, hvad end de er spillere, frivillige eller forældre”. – fortæller Jørgen Andersen.

Stenlille IF Fodbold vil være mere end ”bare” en del af lokalsamfundet, de vil være lokalsamfundet, og være med til at samle borgerne i byen, og der er fodboldklubben helt essentiel mener Jørgen Andersen.

”Jeg kender dem alle sammen, alle medlemmerne, og forældrene. Det er ligesom en stor familie.”

Påskønnelsen betyder noget

”Det er fedt jo. Det der er det fede, er at det man arbejder for, bliver påskønnet. At der bliver sat ord på det man laver. Så bliver mange af de sure ting som også hører med til formandsposten tilsidesat. ” lyder ordene fra en tydeligt stolt formand.

”Vi har fortjent det.”

Stort tillykke med prisen til Stenlille IF Fodbold, der nu går videre i den nationale pulje om at blive årets fodboldklub i Danmark.

 

Læs mere om Stenlille IF Fodbold

Vi skrev en artikel om dem da de modtog prisen som årets børneklub den kan du læse her

I 2019 skrev vi en artikel om klubbens genetablering af en børne/unge afdeling, den kan du læse her