For 26 år siden fik Stephanie Rindom Krag Wejrup sin første tjans som frivillig. 9 år gammel blev hun hjælpetræner på sin mors og fars nystartede hold, fodbold for de 5-årige.

Nu 26 år senere er hun stadig frivillig, mere end nogensinde før, og derfor var det helt på sin plads at Stephanie Rindom Krag Wejrup, i weekenden modtog årets Gepardpris for sin enorme indsats for den lokale fodbold i Herlev, og derigennem sjællandsk og dansk fodbold.

En deltidsstilling i fodboldklubben

”Det er en stor del af mit liv, og det svarer vel til en deltidsstilling med den tid jeg bruger på fodbolden, nu har jeg også 3 drenge der spiller fodbold i B.73, så jeg bruger meget tid i klubben”.
-  Fortæller Stephanie, da vi fanger hende på telefonen nogle dage efter overrækkelsen.

Stephanie Ringdom Krag Wejrup er foruden mor til 3 fodboldglade drenge, træner for spillerne i alderen 0-5 år, ansvarlig for B.73 Herlevs hold ”Kravlegården”, mikro-koordinator for U9 og nedefter, og en del af bestyrelsen.

Derudover arrangerer hun flere sociale ture, til forskellige stævner, og deltager selv, for slet ikke at tale om de mange andre frivillige opgaver hun løfter i løbet af et år i B.73 Herlev.

Foruden selv at være en del af B. 73 Herlev, have 3 drenge der også spiller i klubben, er Stephanie også gift med Mads, som i dag er ungdomtræner i klubben og selv spiller på M+32 holdet.

”Vi joker tit med at vi kunne spare en del husleje ved bare at flytte ned i klublokalerne” – lyder det smilende gennem telefonen.

Opvokset med fodbolden

Stephanie Rindom Krag Wejrup er opvokset med fodbolden i barndomshjemmet, og særligt den frivillige del af boldspillet, har altid været en del af hendes liv.

Stephanie’s mor, Sonni Rindom Hansen og far Rene Krag Hansen, var begge aktive frivillige i hele Stephanies barndom, og da Stephanies mor gik bort, var Stephanie ikke i tvivl om at hun nu skulle overtage stafetten efter hendes mors enorme indsats.

”Min mor har været en rigtig vigtig del af Herlev syd, og aktiviteterne i den del af byen. Det at være frivillig  var så stor en del af min mor, og at se hendes arv gå tabt, ville jeg ikke være med til.

Der skulle blive ved med at være noget i Herlev syd, som dengang jeg selv var barn, og derfor var det helt naturligt for mig. Jeg har lært hjemmefra at man skal gøre noget for lokalsamfundet og at det du giver det får du 10-foldet tilbage, og det har mine forældre ret i”.  

”Jeg er utrolig beæret”

I lørdags, midt som Stephanie, sad og var tovholder for klubbens virtuelle uddeling af klubbens egne priser, dukkede hendes egen indkørsel pludselig op på livefeedet, som alle klubbens medlemmer kunne kigge med på.

Et øjeblik senere ringede det på døren, og udenfor stod DBU Sjællands formand, Jakob Koed, for at sige tak til Stephanie Rindom Krag Wejrup for hendes enorme indsats, og at hun i den grad repræsenterer alt som DBU Sjællands Gepardpris handler om.

Om øjeblikket fortæller Stephanie selv ”Jeg er utrolig beæret og det var en speciel oplevelse. Hvis jeg kan gå langs muren vil jeg helst det, men jeg er da enormt stolt af at det blev mig, og samtidig var det enormt rørende.

Som vores formand, Bo Mondrup de Fries siger, når man giver, giver og giver, så modtager man selv en dag.

Så jeg er bare stolt, beæret og rørt over at modtage den her pris, det giver mig mere blod på tanden, ikke at jeg ikke havde det før, men det giver bare lige lidt ekstra.”

 

Stort tillykke til Stephanie Rindom Krag Wejrup med Gepardprisen 2020.