I mere end 50 år har Allan Dinesen været frivillig i Næstved IF, og i mere end 25 år har han været frivillig i DBU Sjælland. Alle årene med samme gå-på-mod, engagement og samme store hjerte for Næstved IF og for fodbolden på Sjælland.

Allans udgangspunkt var altid hans hjemstavn, Næstved, som var der han havde sit tilhørsforhold, både i sit frivillige virke og i hans arbejdsliv i Næstved Kommune. Allans hjerte brændte for børnene og breddefodbolden, som han altid kæmpede for og hvor han lagde rigtig mange kræfter.

Senest havde vi i DBU Sjælland glæde af Allans frivillige hjerte, som medlem af DBU Sjællands fodboldskolegruppe, hvor han hvert år tog ud til Sjællandske fodboldskoler på besøg, og delte ud af sine egne erfaringer som mangeårig leder af den årlige fodboldskole i Næstved IF.

Samtidig var Allan formand for gruppen Børne - og Ungdomsaktiviteter i DBU Bredderegi og medlem af DBU’s repræsentantskab på vegne af DBU Sjælland.

Siden 1991 har Allan Dinesen været en del af DBU Sjælland (på daværende tidspunkt kaldet SBU), først som medlem af ungdomsudvalget og som suppleant til bestyrelsen.

I 1995 indtrådte Allan i DBU Sjællands bestyrelse og samtidig blev han formand for ungdomsudvalget, ligesom at også DBU trak på Allans evner og viden ved at engagere ham i DBU’s Børne- og ungeudvalg.

Alt sammen sideløbende med Allans store frivillige indsats i Næstved IF, hvor han siden 1968 har varetaget et hav af poster i klubben, lige fra formand til assistenttræner.

Derfor er det også umuligt at gøre Allans enorme indsats og eftermæle retfærdighed, for der er tale om et helt unikt fyrtårn i Sjællandsk fodbold, som desværre er blevet slukket.

Men som fyrtårnet formår at vise bådene vej, så har Allan også i sine mange år som frivilligt engageret altid sat en ære i at dele ud af sin viden og sine erfaringer, og vi mindes derfor Allan med stor respekt for al det han har givet videre til folk omkring sig, ligesom mange fodboldfolk vil mindes de gode stunder med Allan med et smil.

Igennem årene er Allan Dinesen blevet hædret af både DBU Sjælland og DBU for sin store indsats, først med Leo Dannins rejselegat i 1994, siden DBU Sjællands æresemblem i 1997 og senest i 2001 da han blev tildelt DBU’s sølvnål.

Senest fik Allan Dinesen i 2019 den for ham nok størst mulige hæder, da han blev gjort til æresmedlem i hele Næstved IF. En hæder som for alvor fik rørt den ellers rolige sydsjællænder.

Men Allan Dinesen, var mere end Næstved IF og DBU Sjælland. Han var først og fremmest et menneske med et smittende humør og et smil som formåede at smitte alle omkring ham. Han var far til tre sønner, Peter, Morten og Jacob, som alle har arvet Allans fodboldglæde, og farfar til syv børnebørn.

Vi vil savne Allan Dinesens tilstedeværelse, hans enorme indsats for sjællandsk fodbold og hans store smil og smittende humør som vi vil mindes.

Vores tanker går til Kirsten, Peter, Morten, Jacob og resten af familien.

Æret være Allan Dinesens minde.

Jakob Koed

Formand, DBU Sjælland