Der var godt med saft og kraft i tacklingerne og højt tempo i spillet, trods årets varmeste aften, da Albertslund BS72 besøgte TFC Odsherred i en kamp om seriepokaltrofæet.

Og selvom der var mere fight end skønt spil, var de fremmødte tilskuere vidne til nogle helt fantastiske mål, og meget stærke individuelle præstationer.

Som vilde heste
Fra kampens start var det tydeligt at Albertslund BS72’s hold havde brugt den mere end 70 km. lange bustur til Vig idrætscenter, hvor kampen blev spillet, til at tænde godt og grundigt op under sig selv.

Det betød at fra første fløjt kom de gulblusede Albertslund-spillere flyvende med en enorm energi og kampgejst, som kun voksede i takt med at de vandt nærkampe, tacklinger og fik sendt nogle afslutninger afsted mod målet.

En energi man som tilskuer tænkte umuligt kunne vare ved i den varme bagende sol, men som lod til at have den effekt at TFC Odsherred bordeaux-klædte spillere, trak sig lige et par procent i nærkampene.

Efter den indledende hektiske start lod det til at kampen efter 10 minutter fandt sit niveau med TFC Odsherred mest på bolden, men med Alberslund BS72 som en evig trussel på omstillinger og meget direkte spil.

Mål i verdensklasse efter 15 minutter
Efter et kvarters spil kom aftenens, måske, største detalje, da Janick Rønneberg fra Alberstlund BS72 tog en solotur af de helt store.

Efter en nærkamp ved baglinjen, hvor TFC Odsherreds ene centerforsvarer undervurderede situationen satte Janick Rønneberg en serie af driblinger og temposkift sammen, der til sidst resulterede i at han var alene med TFC Odsherreds fremadstormende målmand, som han som køligheden selv chippede bolden over.

Et mål som er helt umuligt at gøre retfærdighed på skrift men som bare skulle opleves, og som her dagen efter stadig står lysende klart i skribentens hukommelse.

Efter målet var det som om at TFC Odsherreds udvalgte hankede op sig selv, og begyndte at spille mere direkte, men også fik sat et mere konstant og højere pres end i kampens indledning.

Dog var det helt tydeligt at de havde fået en stor respekt for Albertslund BS72s livsfarlige omstillingsspil, bundet sammen af to meget veloplagte centrale spillere for Albertslund BS72 med nummer 11 og 12 på ryggen.

Langskudsmål åbnede kampen igen
Fra 2. halvlegs start var kampbilledet meget det samme, som i første, om end det virkede til at TFC Odsherreds angreb blev mere nærgående.

Hver gang de dog nærmede sig målet, enten i angreb eller på dødbolde, manglede den sidste skarphed, eller når der var behov for det kom Albertslund BS72’s målmand, og anfører, Nicklas Lagerstorf i vejen.

Derfor var det som om at der også skulle noget ekstraordinært til for TFC Odsherred, og det ekstraordinære kom efter 56 minutter.

Mads Vilken, der var kommet på banen ikke så lang tid forinden, tog bolden fint til sig, og med sin fysik fik han afvist flere Albertslund BS72’eres forsøg på at tage bolden fra ham, fik lagt den til rette for sit venstre ben, og hamrede bolden ind langs venstre stolpe, bag en prisgivet målmand.

Et fremragende mål, som bragte balance i regnskabet og spændingen var dermed helt tilbage i kampen.

Rødt kort og mål i overtiden
I kampens 81’ende minut kom et af de lidt mere kedelige højdepunkter da det lykkes, en ellers meget velspillende nr. 11 fra Alberslund BS 72, at rage et rødt kort til sig, efter 2 gule kort.

Han havde eller hele kampen igennem været en kilde til stor uro hos TFC Odsherred, med sine drivende løb op igennem midten. Men i det 81’ende minut. Fik han et gult kort, for brok, efter flere advarsler om at stoppe sit brok fra dagens dommer, og frustrationerne blev så store at da han kom ud på sidelinjen slog han til udskifterbænken i ren frustration.

Dette kunne dagens dommer ikke sidde overhørig, og som det takseres i fodboldloven, faldt der derfor et 2. gult kort, og dermed rødt kort til spilleren.

Effekten af det røde kort udeblev dog, om end der i en enkel situation var en kæmpe chance til TFC Odsherred, der dog i 2 omgange blev afværget på målstregen af to sublime redninger af Nicklas Lagerstorf.

Dermed tegnede alt til 2 gange 15 minutter, og evt. straffesparkskonkurrence, men Janick Rønneberg ville det anderledes.

Igen i en fantastisk soloaktion, på baggrund af et enormt arbejdsraseri, lykkedes det Janick Rønneberg at afgøre kampen, da uret viste 92. minutter.

Kampens sidste 2 minutter forløb uden den helt store dramatik, og dermed kunne Albertslund BS72’s 10 mand på banen og udskiftere lade ekstasen få frit løb, og tage pokalen med hjem.

Nedenfor er et galleri fra kampen