Pokalen er klar til en lufttur og medaljerne glinser og er klar til at finde deres ejermand. I aften får vi svaret på om det er TFC Odsherred, eller Albertslund BS72, der kan skrive sig ind i historiebøgerne som vindere af DBU Sjællands seriepokalturnering.

Vi har kigget lidt nærmere på de to holds vej til finalen.

2 hold fra Serie 3
Begge hold i aftenens finale gør sig normalt i den sjællandske serie 3, og taget i betragtning af at seriepokalturneringen er fra serie 2 til og med serie 5, kan det være overraskende at et serie 2 hold ikke har fundet vej til finalen.

Noget af æren skal dog tilfalde de to hold, der til sammen har smidt 3 serie 2 hold ud til sammen.

Så sikkert er det at det bliver et serie 3 hold, der tager pokalen, og sikkert er det at begge hold er meget opsatte på at kunne tage trofæet med hjem.

BS72

Albertslund BS 72’s vej til finalen
Albertslund BS 72’s finalehold, gør sig til dagligt i serie 3, hvor de pt. indtager en 5. plads, efter 18 spillede kampe og 36 point. Retfærdigvis skal det siges at de har spillet 2 kampe færre end 3 af de hold der ligger over dem, og vinder de disse, kan de dermed gå på en 2. plads.

47 scoret mål er det blevet til, og i den anden ende er der lukket 20 ind.

Kigger vi på holdets vej til finalen i seriepokalen, kan vi se at der på vejen er ekspederet 5 hold ud. Af de 5 hold har 4 hold været fra serie 3 og et fra serie 2.

Albertslund BS 72’s pokalridt startede uden slinger i valsen da de bankede Svogerslev Boldklub ud af turnerings første runde, med en sejr på 4-0, i Svogerslev Idrætspark.

Anden runde bød på en noget tættere kampe mod IF Skjold Birkerød ligeledes fra serie 3, på Albertslund BS 72’s hjemmebane, Sportspladsen Syd beliggende på Vestegnen. Slutresultatet lød på 3-2.

I tredje runde var det så tid til at tage imod Måløv Boldklub fra Serie 2, og efter straffespark lød slutresultatet på 6-5. Måløv Boldklub som ellers havde mulighed for at genvinde den turnering de for nogle år siden vandt, og dermed kunne de være blevet det første hold til at genvinde trofæet. Det fik Albertslund BS 72 dog sat en kæp i hjulet for.

Fjerde runde bød ligeledes på en tidligere vinder af seriepokalen for Måløv BK, da Snekkersten IF blev budt op til dans, men ligesom Måløv måtte de se sig slået af Albertslund BS 72, dog med cifrene 3-1,

I semifinalen kunne Albertslund BS 72 så, for 4. gang i træk på hjemmebanen, tage imod LSF og med slutresultatet 3-2 var Albertslund BS 72 dermed finaleklar.

Kigger vi på Albertslund BS 72’s målscore i Seriepokalturneringen kan vi konstatere at hele 8 spillere har budt sig til med mål, og det ligner dermed et hold der er målfarligt fra flere kanter.

Assistenttræner, John Moe fra Alberstlund BS 72 fortæller om holdet, og aftenens kamp.

- De er helt sikkert klar til kampen, og de vil det rigtig gerne. De har lejet en bus for at tage derop sammen så de er klar. Vores hold består primært af årgang 97-02 og vi har en gennemsnitsalder på de 21.
Vi skaber vores mål som hold, og vores mål kommer fra mange forskellige kanter, så det er holdet som helhed, der er vores farligste spiller foran mål

Der er i hvert fald ingen tvivl om at Albertslund BS72 hold er klar til kamp når de 73 km. Til dagens kamp er tilbagelagt på tværs af Sjælland.

FK Odsherred

TFC Odsherreds vej til finalen
På hjemmebane i aftenens finale står TFC Odsherred, der dermed ikke har haft behov for hverken bus eller anden fælles transport.

Holdet fra det nordvestlige Sjælland, der er hjemhørende i Vig, er ligesom aftenens modstander til dagligt at finde i serie 3, hvor de lige nu frister en tilværelse på 1. pladsen med 9 point ned til 2. pladsen, og dermed er oprykningen til serie 2 sikret, 2 kampe før turnerings afslutning.

I modsætning til Albertslund BS 72 har der derfor været mulighed for at have fuld fokus på seriepokalfinalen, uden at skulle tænke på turneringen.

Kigger vi på målscoren kan vi se at TFC Odsherred har lavet intet mindre end 80 mål! – i 20 kampe i serie 3. Altså i snit 4 mål pr. kamp, og kun lukket 14 mål ind.

Det er klart flest scoret mål i deres række og klart færrest lukket ind.

Samtidig skal det nævnes at de endnu ikke har tabt en kamp, og tænker man her seriepokalturneringen ind, må det efterhånden være længe siden at spillerne fra TFC Odsherred ikke har prøvet at vinde en kamp, og selvtilliden må derfor være i top hos aftenens værter.

Kigger vi på målscoringen så springer et navn i øjnene. Andreas Elkjær Møller har været flittigt scorende i rækken for TFC Odsherred og med hele 28 mål i 20 kamp, så er der tale om en mand, der efterhånden roligt kan indregnes som en farlig herre foran målet.

Værd at notere sig er også Jannik Gobert Lorentzen, der ikke har været ligeså flittigt scorende, men som  stadig har stået bag en del kasser. Særligt interessant er det dog at notere sig at hans navn går igen som assistmager til mange af TFC Odsherreds mål i år.

TFC Odsherred har været i aktion i en kamp mere for at nå til finalen, end deres modstandere fra Albertslund BS 72.

Derfor har de på vejen ekspederet 6 hold ud, og ikke 5 som Albertslund BS 72, hvoraf 2 af modstanderne har været serie 2 hold.

Dog har der på resultatet bedømt, kun været en enkelt decideret tæt kamp på vejen til finalen, og det var mod Dianalund IF i kvartfinalen, hvor TFC Odsherred dog trak sig sejrrigt ud med en 1-0 sejr.

Særligt overbevisende er det at holdet slog Skælskør BI fra serie 2 med hele 5-0, og senest i semifinalen Næstved IF, fra serie 3, med 6-2.

Henrik Pedersen, sportschef i TFC Odsherred, fortæller om holdet.

- Vores hold består af en flok unge drenge som har spillet sammen siden U19 krydret med nogle tidligere DS spillere som har været en del af klubben før, dengang vi lå i DS. Vi har nogle dygtige teknikere og rigtig dygtige folk i hvert led.  Det bliver da en skidesjov oplevelse for dem og de glæder sig rigtig meget alle sammen til aftenens kamp.

Aftenens opgør finder sted på Vig Idrætscenter kl. 19.00