Fælles for de 2 prismodtagere er at de, med deres indsats, har bidraget til at fremme fodbolden på Sjælland, og at de har været helt centrale ledere i deres respektive klubber.

Læs her mere om de 2 legatmodtagere, og hvorfor netop de modtog det historiske Erik Asmunds Rejselegat.

 

DSC02051 Billede: Gaston Szerman

Jan Gerdes

Jan Gerdes har siddet i BK Frihedens bestyrelse siden 1984. Det vil, sige at han har været en del af klubbens bestyrelse i mere end 37 år.

Siden 1990 har han siddet på posten som kasserer, en post som ikke altid bliver bredt anerkendt, men som er altafgørende i en veldrevet forening, og en veldrevet fodboldklub. En post som fylder mere og mere i klubben, og som gør at dagens prismodtager ikke længere har samme tid til at træne ungdomshold og spille selv. Begge ting han tidligere har gjort med stor succes.

I BK Friheden kender de fleste Jan Gerdes, og senest har klubben hædret ham med en titel som æresmedlem, på opfordring fra flere af klubbens medlemmer.

Derfor er det også på sin plads af vi i DBU Sjællands hædrer Jan Gerdes for en utrættelig indsats i mere end 37 år, som fodboldfrivillig i BK Friheden og som en af de store ildsjæle der gør en forskel for Sjællandsk Fodbold.

Stort tillykke til Jan Gerdes med Erik Asmunds Rejselegat.

Ingolf Skafte

Ingolf Skafte

Ingolf Skafte har været frivillig siden 1988, først som træner for sin søns hold, siden som træner og holdleder for et utal af ungdomshold, men også som bestyrelsesmedlem i sin lokale klub, Taastrup B.70. 

Flere kan måske stadig huske Taastrup B.70, men i 2005 fusionerede klubben med den anden Taastrup klub, TIK. En fusion der skabte Taastrup FC. En af kræfterne bag denne fusion var Ingolf Skafte, som både før og efter fusionen har ydet en enorm indsats for fodbolden i Høje-Taastrup Kommune.

Ikke på den måde at han hverken skubbede på eller fra en fusion, men han ydede et enormt arbejde for at sikre at alle medlemmer kunne tage stilling på et oplyst grundlag, og på at skabe et overblik over de eventuelle konsekvenser en fusion ville have.

En lille krølle på halen af historien er at Erik Asmund, DBU Sjællands tidligere mangeårige formand, faktisk selv var med på et af de møder der førte til Taastrup FC’s dannelse, og dermed har Erik og Ingolf en lille fortid sammen.

Ingolf Skafte har været træner, holdleder, kasserer, ungdomsformand, næstformand, turneringsleder for B.70’s vinterturnering, leder for Taastrup FC’s turneringsudvalg, og så har han også brugt tid som formand i unionens herreseniorudvalg.

Stort tillykke til Ingolf Skafte med Erik Asmunds Rejselegat.