Svaret fra DBU Sjællands bestyrelse: 


Til klubberne bag det åbne brev: Taastrup FC, BK Friheden, IF Bytoften, Vordingborg IF, Herstedøster IC, FC Bella, Avedøre IF, Nykøbing FC og Nordfalster FB.

Tak for jeres brev af 28. februar 2021.

Jeres bekymringer gør naturligvis et indtryk på os i bestyrelsen, da vi til fulde deler jeres ønske om en tryg og god genstart af fodbolden i en svær og uforudsigelig situation. Vi må dog konstatere, at vi ikke været tydelige nok i vores kommunikation, og det må vi så rette op på.

Indledningsvist bliver vi dog nødt til at adressere en misforståelse omkring de programsatte turneringskampe i Serie 1 til Danmarksserien. Vi har ikke meldt datoer ud for Sjællandsserien og Serie 1. Vi må gå ud fra, at de omtalte datoer udelukkende relaterer sig til en udmelding fra DBU omkring Herre DS (Danmarksserien). DBU ejer Herre DS og turneringen er derfor underlagt DBU’s bestyrelse. DBU Sjælland er udelukkende administrator af turneringen, der skal udfylde de retningslinjer, som DBU’s bestyrelse udstikker. Der er derfor ingen sammenhæng imellem beslutninger truffet omkring turneringsplanen hos Herre DS og DBU Sjællands egne turneringer.

Med baggrund i regeringens udmeldinger om, at der kan være en lille mulighed for, at der kan komme yderligere lempelser inden for enkelte områder, har bestyrelsen vurderet, at man har pligt til at afvente regeringens meldinger vedrørende disse mulige yderligere lempelser, før man kan sige, at den endelige præmis for turneringen er på plads. En melding fra regeringen om disse eventuelle lempelser forventes at komme senest den 15. marts.

DBU Sjællands bestyrelse har allerede den 24. februar 2021 drøftet scenarier for forårsturneringen, herunder for en forsvarlig afvikling af Herre serie 1 og Sjællandsserien. Her var der enighed om, at der naturligvis skulle være en forberedelsestid primært af hensyn til spillernes sikkerhed, så hvis vi får lov til at spille efter 15. marts, så kunne scenariet være, at turneringen blev sat i gang den 26.-28. marts. Derved får alle 10-14 dage til at blive helt kampklare. Når træningen er sat i gang her per 1. marts, mener vi, at det bør være forsvarligt. Hvis det ikke bliver muligt at spille efter 15. marts, så er bestyrelsen nødt til at vurdere situationen igen og hurtigt komme med en ny udmelding.

Når bestyrelsen har vurderet, at det er muligt at afvente frem til den 15. marts, så skal det ses i lyset af, at langt den overvejende del af DBU Sjællands klubber har afviklet de planlagte kampe i efteråret i helårsturneringerne. Det er alene i Herre serie 1 og Herre Sjællandsserien, at der mangler at blive afviklet to runder af efterårsturneringen (enkelte klubber kan have 1-2 kampe yderligere, der er udsat). Noget andet gør sig eksempelvis gældende i DBU Københavns turneringer, hvor man mangler seks til syv runder af efterårets turneringshalvdel.

Omkring de resterende kampe i bl.a. 8-mands Vinterbold, vil vi gerne gøre det helt klart her. Hvis klubberne ønsker at udsætte kampe i Vinterbold, så kan de, som altid, aftale det indbyrdes. Hvis klubberne ønsker at flytte kampe eller framelde sig de resterende kampe i Vinterbold pga. corona, så er det også helt ok, og det koster ikke noget.

Vi tilbyder Forårsbold, fordi der er et stort ønske om at komme i gang. Det starter tidligst fra 15. til 22. marts og er KUN for 3-,5- og 8-mands. Det er naturligvis frivilligt, om man ønsker at deltage.

Vi har fuld forståelse for, hvis I har behov for mere tid til at forberede en genstart af fodboldtræningen i klubben. Vi bestræber os på at tilbyde en fleksibilitet, der kan rumme, at nogle klubber har behov for at fokusere på træning og en genoprettelse af klublivet, og andre efterspørger træningskampe til at supplere træningen.

Vi har i DBU Sjællands bestyrelse gennem hele Coronaforløbet lagt vægt på, at afviklingen af vores aktiviteter skulle foregå trygt og forsvarligt, samt at vi følger myndighedernes anvisninger og de lægefaglige vurderinger, der ligger bag, hverken mere eller mindre. Det har vi gjort her, og den linje ønsker vi naturligvis fortsat at følge. Hvis vi begynder at miste tilliden til de rammer, som vores myndigheder giver os, så er det bestyrelsens holdning, at vi er på vej ud på en glidebane.

Med venlig hilsen

DBU Sjællands bestyrelse
Den 3. marts 2021.

Klubbernes brev til bestyrelsen er indsat herunder: 


Åbent brev til DBU Sjællands bestyrelse

Vi har ligesom resten af fodbold-Danmark med glæde modtaget meldingen om, at myndighederne nu åbner for udendørs idræt i grupper op til 25 personer. Vi glæder sig meget til på forsvarlig vis igen at lade drenge og piger i alle aldre indtage kunstgræsbanerne til træning fra på mandag d. 1. marts, hvor vi naturligvis har forberedt os grundigt, så alle restriktioner efterleves.

Men vi har med stor forundring modtaget udmeldingen fra DBU Sjælland om jeres håndtering af den delvise genåbning af fodbolden. At I vælger straks og dermed allerede fra næste weekend at genoptage kampe bl.a. i 8-mandsrækker i Vinterbold, er både uforståeligt ift. at de fleste spillere ikke har rørt en bold i over 2½ måned, men for os at se også forhastet ift. os klubbers opgave med at genopstarte fodbold på forsvarlig vis.

Hvad endnu værre er dog jeres udmelding om, at de programsatte turneringskampe i serie 1 – Danmarksserien d. 20. marts gennemføres. Disse hold skal derfor spille første turneringskamp uden forud at kunne spille træningskampe, hvilket direkte er at tilsidesætte spillernes ve og vel. Meldingen om at I op til d. 15. marts evt. vil ændre på beslutningen, er en direkte hån overfor os klubber, som dermed både skal forberede os på at gennemføre kampene – men også forventes at kunne ændre på dette med godt en uges varsel.

Vores utilfredshed med jeres beslutninger bliver ikke mindre af, at I os bekendt ikke har inddraget os klubber i så væsentlige beslutninger. Vi klubber og ledere har allerede i rigelig grad igennem lang tid skulle forholde os til restriktioner og ændringer i disse, og har derfor mest af alt behov for ro og kendte rammer i vores arbejde med at genopstarte fodbolden frem mod forårsturneringen. Her noterer vi os med misundelse, at DBU København allerede har udmeldt en fornuftig ændring af seniorturneringerne, som både giver holdene mulighed for at forberede sig, og giver klubberne ro til planlægningen frem mod opstart af forårsturneringen.

Vi vil derfor med denne henvendelse kraftig opfordre jer til at genoverveje jeres beslutninger, så vi forhåbentlig også på Sjælland på god vis kan genoptage i første omgang fodboldtræningen i klubberne. Hvis også klubber udover vores har samme opfordring til DBU Sjælland, må I meget gerne skrive dette i en kommentar.

Taastrup FC
BK Friheden
IF Bytoften
Vordingborg IF
Herstedøster IC
FC Bella
Avedøre IF
Nykøbing FC
Nordfalster FB