Selvom kalenderen sagde 28. august, var vejret ikke just sommerligt. Men det skulle ikke sætte en stopper for, at DBU Sjælland for første gang fik afholdt BonBon-Cup. En dag fyldt med fodbold, forlystelser og godt humør.


Stævnet, der er et nyt og spændende samarbejde mellem BonBon-Land og DBU Sjælland samt værtsklubberne Næstved IF og Haslev FC, indeholder både fodboldstævne og en hyggelig eftermiddag i den meget populære forlystelsespark.


Konceptet var skruet sådan sammen, at de tilmeldte drenge- og pigehold, deltager i et fodboldstævne i enten Næstved IF eller Haslev FC om formiddagen, og dernæst brugte resten af dagen i BonBon-Land. Som en del af konceptet, fik alle de tilmeldte hold udleveret fribilletter til forlystelsesparken, mens det var muligt for forældre og søskende at købe familiebilletter til parken. Men inden turen gik til BonBon-Land var børn, trænere, forældre og søskende så heldige at få besøg i de to fodboldklubber af to af Bon-Bon-Lands maskotter; Åge Mågeklat og Henry Hundeprut. Det vakte både stor begejstring og glæde hos de mange børn, at de store bevægende maskotter havde tid til high-fives, krammere og billedsessioner.


Fodbold og forlystelser samlet ét sted
I BonBon-Land var der rig mulighed for, til trods for regnvejret, at prøve både forlystelser, have det sjovt med vennerne og spille fodbold. DBU Sjælland havde nemlig sat forskellige fanzone-aktiviteter op i parken, så der var mulighed for at slå jongleringsrekorder, drible og lave tricks på pannabanen og spille fodboldkamp på den oppustelige bane. Det var til stor glæde for de fremmødte, at de kunne fortsætte med at spille fodbold, som også var omdrejningspunktet for dagen. Igen var de to maskotter fra BonBon-Land mødt op iført både regnslag og paraply, så de matchede både vejret og børnenes påklædning. Der var igen tid til high-fives, krammere og billedsessioner, men denne gang stod Åge Mågeklat og Henry Hundeprut også klar til at vise deres evner med fodbolden på DBU’s oppustelige bane.


Det var ikke kun nuværende fodboldspillere, der fik noget ud af dagen. Der var både forældre, bedsteforældre og søskende med som tilskuere til fodboldstævnet og som besøgende i BonBon-Land. DBU’s fanzone-aktiviteter blev derfor også flittigt brugt af store såvel som små, der kunne spille mod hinanden. En lillesøster til en af fodboldspillerne fik prøvet kræfter med fodbolden, og fik i stor begejstring sagt ”Jeg er så god til fodbold. Det må jeg sige til min far”. Der er måske en fremtidig fodboldspiller gemt i hende, og drømmen blev muligvis vækket til live til BonBon-Cup 2021


Det skal være sjovt
Idéen om at samle både fodbold og forlystelser faldt i god jord hos de mange fremmødte. Og især hos de børn der både var med til at spille fodboldkampe og prøve forlystelser. Kombinationen af at spille fodbold med sine venner og veninder, møde BonBon-Lands maskotter på fodboldbanen og prøve sjove forlystelser i BonBon-Land var lige netop dét, der gjorde denne regnvejrsdag til en af børnenes favoritter.


”Det har været sjovt at spille fodbold, men det sjoveste er BonBon-Land”. Sådan lød det fra et af Allerød FK’s pigehold, da de blev spurgt ind til, hvad der havde været det sjoveste ved at deltage i BonBon-Cup. Og lige netop ordet sjovt er nøgleordet i denne forbindelse. For dagens tema var sjov, og derfor blev der hverken spillet om point og præmier til fodboldstævnet. Der skulle være fokus på at have det sjovt – uanset hvilket niveau man spiller fodbold på. Stævnet ses som et opstartsarrangement for klubberne, så de kan ryste pigerne og drengene sammen til den kommende sæson.


Det var tydeligt at børnene havde set frem til dagen, hvor de kunne kombinere alt det sjove, der er i både fodbold og BonBon-Land. Stævnet og samarbejdet med BonBon-Land og værtsklubberne har i højeste grad levet op til forventningen om, at det skal være sjovt at spille fodbold.


Vi glæder os til at se jer igen til næste år.