Går man rundt og tror, at fodboldfeberen har forladt landet efter sidste sommers EM, så tager man fejl. Interessen for fodbold lever i høj grad i landets fodboldklubber.

Det viser offentliggørelsen af de nyeste medlemstal for dansk fodbold.
Hele 34.540 flere fodboldspillere har meldt sig på banen det sidste år. Det er en stigning på imponerende 11 procent, som øger antallet af medlemmer fra 310.138 til 344.678.

Fodbold giver fællesskab og samler danskerne
Ikke overraskende modtages væksten af medlemmer med stor glæde i Dansk Boldspil-Union. Det siger formand Jesper Møller:

” Det er fantastisk, at antallet af medlemmer i danske fodboldklubber vokser, og at flere får glæde af fodboldens særlige fællesskaber, motion og gode oplevelser. Det fuldender fodboldåret 2021 som noget helt ekstraordinært.”

Fodbold har, som flere andre idrætsgrene, været ramt af corona i form af både nedlukninger og fald i antallet af medlemmer i 2020. Derfor har DBU og Lokalunionerne sammen med landets mange klubber gjort meget for at understøtte opstarten af fodbold efter nedlukningerne, blandt andet med en særlig genstart-pulje, som klubberne har kunnet søge.

Fodbolden har gjort et stærkt comeback
Den flotte fremgang i medlemstallet kan skyldes flere ting, blandt andet at klubberne ikke længere er ramt af nedlukninger. Men flere faktorer spiller ind i den gode fremgang for dansk fodbold:

”Vores landshold skaber flotte resultater til EURO2020 og VM-kvalifikation. Vi har et historisk godt regnskab og en ambitiøs investeringsplan i udviklingen af dansk fodbold. Det er et stort skulderklap til det store arbejde, der bliver gjort på tværs af dansk fodbold,” siger DBU-formand, Jesper Møller.

Børn og unge finder vej til banen
Det er især blandt børn og unge, at antallet af medlemmer vinder frem. Netop dem har man arbejdet målrettet for at få flere af i IF Lyseng i Aarhus. Og arbejdet har ikke været forgæves:

”Vi har stor fokus på fællesskaber og har især haft succes med at gentænke vores børnefodbold. Vi er godt tilfredse med væksten, som er jævnt fordelt over flere segmenter i klubben, og vi har arbejdet målrettet med at gøre klubmiljøet bedre og trænerne endnu stærkere. Det er dejligt at se, at det giver bonus både sportsligt og medlemsmæssigt,” siger klubansvarlig i IF Lyseng Fodbold, Henrik Brandt.

Indsats for alle aldersgrupper og deres trænere
De sidste 3-4 år har klubben arbejdet bevidst med forskellige aldersgrupper ved eksempelvis at lave en ny ’U21-trup’.

”Vi har tidligere oplevet, at mange er hoppet fra, når de er rykket op på seniorholdene. Det har vi taget konsekvensen af og lavet en U21-satsning, hvor de unge får lov til at blive med kammeraterne i længere tid. Det er en stor succes,” siger Henrik Brandt.

Læs mere

DBU Medlemstal 2022