Der bliver råbt på både engelsk, tysk og dansk hen over banerne i Roskilde Idrætspark i disse dage. Her afholdes nemlig verdens største fodboldturnering for oldboys i alderen 70 og derover – og samtidig afholdes verdens første internationale fodboldturnering for spillere på 75 og derover.

Selv om deltagerne er lidt grå i toppen, skal man ikke tage fejl – der bliver gået til den, som var spillerne 50 år yngre. Kampene afvikles i et forbavsende højt tempo, og hvad man måske ikke helt har længere i hurtighed, må man kompensere for i teknik.

Onsdag var der velkomstceremoni, hvor blandt andre udvalgsformand Mogens Hallager og DBUs Christian Bordinggaard holdt tale. Og herefter gik kampene i gang – 70 plus-holdene på fuld 11-mandsbane, og dem over 75 på lidt mindre baner. I alt 325 spillere deltager, fordelt på 23 hold fra USA, England, Wales, Tyskland og Danmark.

Mange af de udenlandske spillere har familie med og benytter lejligheden til at opleve den danske sensommer, og der bliver snakket og skabt venskaber på kryds og tværs af landegrænser. Det kan fodbold også!

Det hele kulminerer med finalen fredag kl. 15, hvor verdensmestrene skal kåres. Fredag aften afsluttes turneringen med en festmiddag, hvor medaljer og pokaler bliver overrakt, og blandt andre Roskildes borgmester Tomas Breddam og DBU Sjællands formand Jakob Koed holder tale.

World Cup 70+ er arrangeret af Roskilde Egnens Oldboys Sammenslutning og er støttet af Roskilde Kommune og DBU Sjælland.