To lokale legender

Intet mindre kan beskrive årets modtagere af Erik Asmunds rejselegat.

To frivillige som sætter en tyk streg under hvad det vil sige at være frivillig, og som har haft en enorm betydning for deres respektive fodboldklubber, og stadig har det.

To personer som hver især fik den enormt velfortjente hyldest deres fantastiske årelange indsats fortjente, på årets delegeretmøde.

Jan Friis Pedersen - FC Hvidovre

DSC 6906

DBU Sjællands formand Jakob Koed, tog mod Jan Friis Pedersen oppe på scenen, og motiverede udvælgelsen af Jan Friis Pedersen, som modtager af Erik Asmunds rejselegat således:

- Jan Friis Pedersen har i mere end 46 år siddet for bordenden i FC Hvidovre.

En klub der måske ikke er den største på det sjællandske fodboldkort med sine 147 medlemmer, men en klub som har en betydning i Hvidovre og dermed i det sjællandske fodboldlandskab, og som er god til det den gør.  Her er det voksen-fodbold, der er kernen og det som man fokuserer på.

Jan Friis Pedersen startede i bestyrelsen i 1976, og har siden 1977 været formand i klubben. Det er 45 års formandskab.  45 år med frivilligt arbejde og 45 år som ansvarlig for klubben, med alt hvad det medfører.

Jan Friis Pedersen er ikke ’blot’ formand, han er også medlem af Hvidovres brugerråd, baneudvalget og idrætsrådet. Samtidig fungerer Jan også som kasserer i klubben, og alt ovenstående til sammen gør Jan Friis Pedersen til lidt af en enmands-hær i FC Hvidovre.

Jan kan godt lide at have styr på tingene, og han deltager flere gange om måneden i møder, selvom han i dag bor 35 km. væk fra FC Hvidovres baner.

Selvom Jan ikke selv spiller mere, så er hans engagement i FC Hvidovre stadig enormt, og man skal ikke have brugt mange timer i FC Hvidovre før man møder ham.

Jan er en uvurderlig kræft for FC Hvidovre, og hans viden, evner og erfaring og mere end 45 års frivilligt arbejde hylder vi, og anerkender vi, i dag med at tildele Jan Friis Pedersen fra FC Hvidovre Erik Asmunds Rejselegat 2021.

DSC 6927

Torben Larsen - FC Lejre

Eatorben Larsen Fclejre FC Lejres Torben Larsen (tv.) og Jakob Koed (th.)

DBU Sjællands formand Jakob Koed tog ligeledes mod Torben Larsen fra FC Lejre på scenen, og som baggrund for Torben Larsens udvælgelse til Erik Asmunds Rejselegat lød motiveringen således:

Årets anden modtager af Erik Asmunds Rejselegat, er i den grad også en klubmand i ordets bedste og reneste forstand.

- Torben Larsen fra FC Lejre, har siden han var dreng kridtet baner med sin far, og senere selv, da han arvede tjansen fra sin far.

I 2006 indtrådte han som hjælper og holdleder, da hans egne drenge begyndte til fodbold, og han har altid sørget for transport, tøj, bolde, og alt det som ellers omgiver et fodboldhold var i orden. Selvfølgelig også med holdkort og app, så træneren ’bare’ kunne have fokus på det, der foregik på banen.

Til FC Lejres årlige tur til stævne i det jyske har mange hold nydt godt af at Torben altid spændte campingvognen efter sin bil og proppede den med tasker, bolde, madrasser og al-verdens oppakning og gladeligt kørte de 6 timer og camperede på banerne syd for Ålborg over hele Kr. Himmelfartsferien.

Al sammen for børnenes skyld, og for at give dem så god en tur som muligt.

Torben har i mere end 7 år været en del af bestyrelsen i FC Lejre og sørget for materialer og kridtet baner og altid stillet op, når der var brug for praktisk hjælp til stævner eller vedligeholdelse, og sørget for alt fra stilladser, trailere og transport af traktorer, mål, spillerbokse og alverdens genstande – alt sammen helt og aldeles frivilligt.

Torben Larsen sørger også for fordeling af banetider og klubadministrative opgaver overfor kommunen med vedligeholdelse af baner og lysanlæg, og er der noget som tager for lang tid, så går han selv i gang og får løst det.

Derfor er det fuldt ud fortjent af Torben Larsen i dag også skal hyldes, og modtager Erik Asmunds Rejselegat 2021.

Eatorben Larsen Fclejre (2)

Begge modtagere kan se frem imod en fodboldrejse, finansieret af de to legat portioner for op til 10.000 kr.

Læs evt. mere om Erik Asmunds rejselegat her.

Har du spørgsmål til Erik Asmunds Rejselegat kan du kontakte: