Ca. 30 hold var tilmeldt, og mere end 20 skoler, da Brøndbyernes IF’s baner blev indtaget at fodboldstævnet Special Olympics 2022. Bag stævnet står udover Brøndbyernes IF også Parasport Danmark og DBU Sjælland.

Stævnet er et fodboldstævne for elever på specialskoler og i specialklasser på hele Sjælland og aldersgruppen er 13-18 år.

Udover de førnævnte parter stillede en stor gruppe DBU Sjælland dommere også op, og bidrog i høj grad til at stævnet forløb over al forventning, og i en fantastisk positiv tone.

Virkelig godt samarbejde Line Damkjær Kruse, Idrætskonsulent, Parasport Danmark
Fodbold kan noget særligt Line Damkjær Kruse, Idrætskonsulent, Parasport Danmark

Ifølge Line Damkjær Kruse er fodbolden også en velvalgt idrætsgren, når det kommer til at tilbyde idræt til børn og unge i specialklasserne.

- Fodbold appellerer til mange, men det giver også noget at de skal træne og arbejde sammen som et hold.

En egenskab ved fodbolden som er universelt gældende, hvad end det drejer sig og unge med ADHD, Downs-syndrom eller andre udviklingshandicap eller børn, unge, voksne og ældre uden udviklingshandicap.

Og det er det særlige fællesskab som opnås gennem den fælles træning og det at arbejde sammen på banen, som altså virkelig bidrager positivt til eleverne i specialklassernes hverdag.

Fantastisk dag Søren Hørslev Nordtorp, Projektleder, DBU Sjælland

Udover videoen i toppen, skød dagens udsendte fotograf også nogle billeder, og dem kan du se i galleriet her nedenfor.

Spørgsmål til stævnet kan rettes til

Søren Hørslev Nordtorp (1)
Projektkoordinator Søren Hørslev Nordtorp
Skoleaktiviteter, Turnerings-/stævneudvikling, Events, Hovedet Kroppen Klubben 4634 0745