Selvom dåbsattesten blot rummer 30 år, så har Ilknur Kekec Coban fra Høje Taastrup IF Fodbold (HTI Fodbold) allerede opbygget en bred erfaring fra foreningslivet. Hun startede som fodboldspiller og blev allerede som 13-årig frivillig træner, da hun oplevede det som en barriere i lokalområdet, at fodbold primært blev set som en drengesport.
Hun ville derfor gerne både som spiller og træner tage kampen op for at vise, at fodbold også er en sport for piger.

Flere piger og kvinder i fodbolden
De seneste ti år har Ilknur Kekec Coban desuden været næstforkvinde i HTI Fodbolds bestyrelse, der i samme periode har fået flere medlemmer og særligt mange nye pigespillere. Derudover har klubben fået flere kvinder både blandt trænerne og i bestyrelsen. På forespørgsel af DBU Sjællands bestyrelse valgte Ilknur Kekec Coban at stille sig til rådighed som suppleant, da hun gerne vil bringe sine erfaringer fra foreningsfodbolden i spil til gavn for breddefodbolden på hele Sjælland. Specifikt ønsker hun at arbejde for:

  • Flere piger og kvinder som spillere, trænere og/eller ledere i fodbolden
  • Større rummelighed i den traditionelle foreningsfodbold for børn og unge med diagnoser og lignende udfordringer
  • Skabe forandringer og intiativer til at rekruttere flere frivillige hænder rundt omkring i klubberne

Fakta
Ilknur Kekec Coban er uddannet lærer og har desuden en kandidatgrad i læring og forandringsprocesser. Hun har siden 2018 siddet i DBU’s Diversitetsudvalg og modtog i 2017 Venstres Frihedspris for sit arbejde med at få især piger af andre etniske baggrunde end dansk til fodbold.