Fællesskab og god motion – det er to ting, der typisk kommer ud af at spille fodbold. Derfor udvider Vordingborg Kommune og DBU Sjælland nu aftalen, den såkaldte velfærdsalliance.

Ved en underskriftceremoni den 1. november gav borgmester Mikael Smed og DBU Sjællands formand Jakob Koed hinanden håndslag på at fortsætte det gode samarbejde, der har kørt siden starten af 2021.

Samarbejdet understøtter en lang række af kommunens indsatsområder, især inden for sundhed – og medvirker samtidig til at styrke det lokale foreningsliv.

Blandt aktiviteterne er motionsfodbold for bl.a. ældre og patientgrupper; eFodbold som rekrutteringsværktøj for unge, der ikke er vant til at dyrke idræt; et fodboldtilbud for 2-5-årige og hjælp fra DBU Sjællands rådgiver til at udvikle og styrke de lokale klubber, fx inden for frivillighed, rekruttering og partnerskaber.

Som noget nyt indeholder aftalen også en styrkelse af børnefodbolden og pige- og kvindeindsatsen: Alle kommunens fodboldklubber får mulighed for at blive ”DBU Børneklub”, hvilket skal understøtte klubberne i at skabe de bedste fodboldmiljøer for børn. Udvikling af pige- og kvinde-fodbolden sker gennem projektet ”Get Movin’”, der blandt andet indeholder uddannelse af en ny generation af trænere og dommere, et ambassadørkorps og samarbejde med skoler og SFO’er.

Der vil desuden blive gennemført en sundhedskonference i samarbejde med Syddansk Universitet.

Fra kommunens side er der stor opbakning til den nye aftale:

”Vi er glade og stolte over, at vi nu forlænger og udvider vores velfærdsalliance med DBU og DBU Sjælland. Velfærdsalliancen er med til at sikre gode rammer for udvikling af idrætten i Vordingborg Kommune, hvor vi arbejder for, at endnu flere borgere bliver fysisk aktive. Med velfærdsaftalen styrker vi børnefodbolden, herunder også pigeindsatsen, på tværs af hele vores kommune. Derudover betyder velfærdsalliancen, at vi fremover kan tilbyde endnu flere sunde fællesskaber – både for dem, der allerede er til fodbold, men også for de mange, der måske ikke lige umiddelbart er til boldspil”, siger Mikael Smed, der er borgmester i Vordingborg Kommune.

DBU Sjællands formand Jakob Koed er også begejstret for det fortsatte samarbejde:

“Forlængelsen af velfærdsalliancen med Vordingborg Kommune er en naturlig fortsættelse af det gode arbejde, der hidtil er gennemført sammen med fodboldklubberne i Vordingborg Kommune. Kammeratskab, spilleglæde og bevægelse styrker livskvaliteten, uanset om man er 2 år og går til blebold; om man er ung og ambitiøs fodboldspiller, eller om man er pensionist og spiller gå-fodbold. Glæden ved fodbold er livslang, og derfor er den her aftale så vigtig for borgerne i Vordingborg og de lokale klubber,” siger Jakob Koed.

Aftalen løber til og med 2027, og begge parter har en ambition om at fortsætte ud over den periode.

Hvis du vil høre mere om velfærdsalliancen, så kontakt DBU Sjællands projektleder Venu Kandiah på venu@dbusjaelland.dk eller tlf. 4634 0778.