Koncentrerede blikke på skærmen og hurtige fingre på controlleren – og så er der pludselig fire børn, der springer op i luften, fordi der bliver scoret. Nogle ærger sig, andre er glade og får spilleren på skærmen til at lave en sej jublescene. Der er godt gang i FIFA-spillene i Mønshallerne.

Imens, i hallen ved siden af, er den anden halvdel af børnene i gang med fodbold – altså med en rigtig fodbold. Og en af pointerne med en ECAMP er, at man kan overføre mange af teknikkerne fra FIFA til banen – og omvendt.

”I kender det fra når I har spillet FIFA – en dribling, der bliver brugt meget, er Ball Roll. Kender I den?” spørger Mathias de Krak fra DBU Sjælland, der er træner i dag på ECAMP.

ECAMP Møn 281122 003

Børnene kender udmærket Ball Roll og går straks i gang med øvelsen.

”Når vi træner i FIFA og træner i fodbold, så bygger vi det op på samme måde. Så mange af øvelserne kan være de samme”, fortæller Mathias de Krak, da vi fanger ham efter træningssessionen.

Han mener også, at der sker noget positivt med det sociale, når man bringer eFodbolden ud af børneværelset og hen i et fælles forum.

”Der sker noget helt vildt med sproget, der ændrer sig, når de sidder over for hinanden. Så bliver der snakket med en lidt større respekt. Det, synes jeg, er fedt at opleve – fællesskabet og det sportsmanship”, siger han.

Det at spille sammen i stedet for på hvert sit børneværelse bliver også rost af en af forældrene, Brit Skovgaard, der har tre drenge med på dagens ECAMP.

ECAMP Møn 281122 012

”Det er et fællesskab på tværs af klasser, skoler og fodboldklubber. Så det er skønt, at de kan komme op at spille. Det er fint, at de kan komme ud at bevæge sig – de har også brug for det”, siger hun.

Børnene selv har haft en herlig dag – her opsummeret af Villads:

”Det er sjovt at spille FIFA, for man får nogle nye venner og spiller godt sammen”.

ECAMPen blev arrangeret i et samarbejde mellem DBU Sjælland og Møns Fodboldklub som led i den såkaldte velfærdsalliance med DBU og Vordingborg Kommune. Formålet med velfærdsalliancen er at styrke borgernes sundhed gennem forskellige fodboldaktiviteter.

ECAMP Møn 281122 017

Ønsker jeres klub at afholde ECAMP, så kontakt:

Mathias De Krak 2021 Red
Projektkoordinator Mathias De Krak
eFodbold, Hovedet, Kroppen, Klubben, Formandslounges 4647 3507