Det er en regnvåd lørdag i oktober, og 75-årige Uffe Jensen har taget turen fra Næstved, som han har gjort ca. 2.000 gange før for at dømme i en fodboldkamp. Denne gang skal han være linjedommer i Serie 1-opgøret mellem Roskilde KFUM og B73 Slagelse på Lillevang Idrætscenter i Roskilde.

Mens dommertrioen klæder om, får de afstemt dagens linje. De tre mænd i gult er enige om, at spillerne skal have lov at spille til – uden for meget indgriben.

”Og så er man jo født med arme”, som Uffe grinende siger, mens han binder sine snørebånd. Altså ikke nogen forhastede straffesparks-afgørelser.

Trioen går ud for at varme op, og den erfarne Uffe holder fint trit med sine yngre kolleger.

”For at få lov at dømme i Serie 3 og være linjedommer i de højere rækker skal jeg bestå en Coopertest. Det er 2.000 meter på 12 minutter. Den har jeg så bestået i sidste sæson som den ældste på Sjælland!” fortæller han, ikke uden en vis stolthed i stemmen. Han spiller også badminton flere gange om ugen for at holde sig i form.

Kampen bliver fløjtet i gang, og Uffe praktiserer sin velkendte stil med at snakke med spillerne undervejs – noget han ofte oplever, at de sætter pris på, når de siger tak for kampen.

For nylig spurgte Uffe sin kone, om han skulle stoppe som dommer.

”Det synes hun ikke, hvis jeg stadig brænder for det. Og det må jeg sige – det gør jeg!” siger Uffe, selv om det betyder, at han en gang imellem må traktere fruen med et kroophold eller en teatertur som tak for opbakningen.

Dagens opgør endte med en hjemmesejr til Roskilde KFUM på 3-1 over B73 Slagelse, og hoveddommeren gav bare et enkelt gult kort. Så aftalen om at lade dem spille holdt.

Se videoen om Uffe ovenfor.

Er du nysgerrig på, hvordan man bliver fodbolddommer, så læs mere på www.dbusjaelland.dk/uddannelse