Uanset om du er træner for et U6-børnehold eller klubbens seniorhold, så har DBU et trænerkursus, der passer til dig. Kurserne foregår som en kombination af teori i kursuslokalet og praksis ude på banen med spillere, du kan øve dig på.

C1-kurset (10 timer) er det første trin for alle trænere i den UEFA-godkendte træneruddannelse – og det er altså uanset alder og niveau for de spillere, du træner.

På C1 får du en række pædagogiske redskaber, og du lærer værktøjerne “stop/frys” og “vis–forklar–vis”. Kurset indeholder blandt andet også emnerne ”Fodbold som et kaosspil, der skal løses (af spilleren)”, ”Det gode fodboldmiljø”, ”Når træneren hedder far eller mor” og ”Trænerens egen adfærd”.

Kurset tager udgangspunkt i træneren som hjælper for spilleren, så hun/han lærer at løse spillet på egen hånd. Du bliver involveret på banen under praktikken, som udgør en stor del af det samlede kursus.

Få et indblik i begyndelsen af et C1-kursus i videoen ovenfor, hvor trænerudvikler Christian Sørensen har et hold trænere på skolebænken – og på fodboldbanen.

På næste trin C2 (20 timer) har du mulighed for at specialisere dig, afhængigt af de alderstrin, du træner: Du vælger enten U5-U9, U10-U14 eller U15-senior, og du får specifik viden om træning af den valgte aldersgruppe. Derudover lærer du om børn og unges udvikling, organisering af træningsformer, teknisk træning, keeper-træning mm.

Hvis du fortsætter med C3 (30 timer), kan du efter en eksamen opnå en UEFA C-licens. Og vil du fortsætte, er der mulighed for at tage både B, A og Pro licens.

Læs mere om træneruddannelse på www.dbusjaelland.dk/uddannelse