Godt nok er Såby Fodbold ikke den største sjællandske fodboldklub, men det næste år kan de sige, at de er den ”bedste” sjællandske fodboldklub. Klubben har nemlig fået prisen som ’Årets Fodboldklub’ på Sjælland 2022.

Prisen for ’Årets Fodboldklub’ under DBU Sjælland gives til klub, som gives for en ekstraordinær indsats for klubbens spillere og lokalområdet.

Netop det må man sige, at Såby Fodbold gør. For et par år siden blev klubbens bestyrelse udskiftet, så bestyrelsen nu består af tidligere spillere, trænere og kompetente folk udefra – og siden har klubben ikke set sig tilbage.

Vi har valgt jer, fordi I er beviset på, at man, selv som en mindre klub, kan have store visioner, lægge en god strategi og opnå flotte resultater. Hos jer ligger fokus på at nære fodboldglæden og det sociale fællesskab. Jakob Koed, Formand for DBU Sjælland

Der er lagt en stærk, visionær og langsigtet strategi for klubben, som er blevet eksekveret hurtigt. Det betyder, at klubben er gået frem på både ungdoms- og seniorniveau og at klubben nærmest udvikles i en sådan hast, at succesen har overhalet dem indenom.

På banerne i Kirke Såby træner både store og små. Klubben har både drengehold og pigehold helt ned til 5-års alderen, samt Supeveteran-hold for 50+. Og de seneste år har klubben oplevet fremgang på flere årgange. Særligt blandt klubbens ungdomshold, på både drenge- og pigesiden.

Der er bl.a. oprettet et drenge U19-hold, som består af mange af de drenge, som tidligere havde deres gang i klubben, men som hen ad vejen og gennem årene blev ”tabt”. Nu er de samlet op og har fået lysten til fodbold tilbage – blandt andet gennem et set-up, hvor træningstøj og vaskeordning er inkluderet i kontingentet.

DSC08554 Foto Såby Fodbold Foto: Såby Fodbold

Et samlingspunkt for hele lokalmiljøet

Besøger man klubbens hjemmebane, så fornemmer man tydeligt en aura af fodboldglæde, energi og lokal stolthed - for det sociale fællesskab er i den grad kernen i Såby Fodbold. Her kommer mange tidligere spillere og trænere tilbage til klubben – både som spillere, trænere og frivillige.

Klubbens seniorhold rykkede i den foregående sæson op i Sjællandsserien for første gang nogensinde, og holdet gør i denne sæson også en god figur i rækken.

Til hjemmekampe er det da heller ikke unormalt, at mere end 300 tilskuere, eller ’troligans’, som klubben kalder dem, dukker op og viser deres støtte – og selvfølgelig for at nyde en kold lokal øl eller en stadionplatte.

Klubben har således skabt et nyt udeserveringsområde, som kan servicere deres tilskuere til hjemmekampene. Ligeledes har de fået en storskærm i klubhuset, så der kan vises landskampe og andre begivenheder. På den måde er Såby Fodbold blevet et samlingspunkt, hvor det ikke kan handler om fodbold, men mindst lige så meget om det sociale samvær, der binder et lokalsamfund sammen.

For nylig kunne I fejre 100-års jubilæum. Det er et tydeligt bevis på, at jeres flotte indsats står på skuldrene af de giganter, der kom før jer. Jakob Koed, Formand for DBU Sjælland

2022 var et jubilæumsår

I år 2022 kunne Såby Fodbold også fejre sit 100-års jubilæum. Det skete med en kamp imod det danske oldboys landshold - selvfølgelig igen med et fyldt Såby Stadion, hvor over 1000 tilskuere overværede kampen.

Men der hviles ikke på laurbærrene i Årets Fodboldklub anno 2022. For den stadig forholdsvis nye bestyrelse, klubbens godt 300 medlemmer, 35 trænere og frivillige og 65 frivillige er sprængfyldt med energi, der skal bære klubben endnu længere fremad.

Klubben har også fået aktiveret et netværk af frivillige kræfter, som gerne bidrager til fællesskabet. Ligeledes har klubben oprettet et lokalt sponsornetværk med navnet ’Såby Fodbold Erhvervsklub’, hvor lokale virksomheder og sponsorer kan bidrage til udviklingen af klubben.

"Jeg vil ønske jer alle i Såby Fodboldklub stort tillykke med prisen som Årets Fodboldklub på Sjælland," lød det afslutningsvis, da formanden for DBU Sjælland, Jakob Koed, gav Såby Fodbold det officielle bevis på, at de er DBU Sjællands 'Årets Fodboldklub 2022'.

IMG 5841 Foto Såby Fodbold Foto: Såby Fodbold