Jo mere forældrene er engageret, jo mere føler spillerne, at de har et hjem i klubben.

Sådan lyder det fra Daniel Reifling, U9-træner i fodboldklubben BK Friheden i Hvidovre.

Det handler altså om at få forældrene med, mener han. Fra spillerne er helt små, tager forældrene del i træningen – de får simpelthen at vide: ”I er også en del af trænerteamet. I hjælper os, men så hjælper I jo også jeres børn, så de bliver i klubben”.

Og forældreengagementet er medvirkende til at holde på spillerne, når de kommer op i teenage-årene, mener Daniel.

Aksel Bregenov-Jørgensen er U15-spiller i BK Friheden, og han nævner fællesskabet og trænerne som nogle af årsagerne til, at han er glad for at være i klubben.

”Jeg synes, at sammenholdet – både på og uden for banen – er rigtig godt. Fællesskabet er virkelig godt. Vi har været heldige, at vi har haft nogle rigtig gode trænere, som har været med helt fra starten af. De har hjulpet os med at udvikle os rigtig meget”, siger han.

Fra forældreside er der ros til klubbens trænere og det engagement, de lægger i klubben.

”Trænerne, som er frivillige her, lægger ufatteligt mange timer i det. De går på kurser hos DBU for at blive bedre. Det betyder rigtig meget for, at drengene bliver, at træningen er udfordrende. Man er lidt ligesom en familie. Der er et godt spil i trænerteamet på tværs af årgangene”, siger Frederik Aidi Hallstrøm, som er forælder til en U15-spiller. Han tilføjer, at der et godt sammenhold forældrene imellem og stor opbakning fra forældrene til arrangementer.

Og netop det sociale samvær er en vigtig faktor for klubbens succes med at holde på de unge, mener ungdomsformand Roland Sørensen.

”Det kan være at se noget fodbold sammen, hygge os nogle aftener. Bare have det sjovt og lade dem komme til fodbold og spille”, siger han.

Også ungdomsformanden har stort fokus på forældrene, der blandt andet bliver inviteret med til at spille fodbold selv.

”Vi har også tilbud til forældrene om at uddanne sig til kampleder eller dommer for at inddrage dem, så det ikke bare bliver børn, du afleverer, ’curling-børn’. Så får de en interesse i klubben og i børnene. Der kommer et venskab på en anden måde”, siger Roland Sørensen.