”Det fede ved at spille i Såby er sammenholdet”, lyder det fra den 16-årige ungdomsspiller Daniel Bautista, da vi møder ham før en hjemmekamp for Såbys 1. hold en lørdag i juni.

Det er hørt før, men ikke desto mindre er det lige præcis sammenholdet, der gør, at man har lyst til at bruge så mange timer hver uge i klubben – ikke bare på ens egen træning og kampe, men også på at være sammen med alle de andre.

Ser hinandens kampe

”Vi tager op og ser 1. og 2. holdet – og nogle gange kommer de også og ser vores kampe. Så kan vi have en hel dag, hvor vi ser fodbold og støtter hinanden”, supplerer 15-årige Marius Stalfelt.

Det summer af aktivitet på og omkring banen. U16-drengene har lige spillet kamp, og nu er både Såbys 1. hold og deres modstandere fra B. Frem Sakskøbing ude for at inspicere banen. Det har ikke regnet de seneste uger, og det ses tydeligt på banen.

”Den bliver hård. Der kommer nogle sår på knæene”, lyder vurderingen fra Såby-træner Tommy Olsen, og klubbens ”kridt-mand” Ole Larsen ser også lidt bekymret på den gule, hårde græsbane.

Modstanderne fra B. Frem spiller for at overleve i Sjællandsserien, mens hjemmeholdet hverken kan rykke op eller ned nu.

De frivillige er på plads

Såbys formand Michaeel Emborg har langet et par pølser over disken i ”ude-tutten”, og nu kommer dagens hold af frivillige, der skal passe biksen til dagens kamp.

”Så får vi fra bestyrelsen fri og kan se kampen og snakke med sponsorer”, fortæller Michaeel. Der er tydeligvis et stærkt samarbejde mellem klubben og det lokale erhvervsliv, og der bliver taget godt imod sponsorer.

Nicolai Stampe er på vagt i dag i ude-tutten, og han er også klubbens frivilligansvarlige. Han fortæller, hvordan han kom ind i det frivillige arbejde i klubben.

”Vi stod alligevel og hyggede os til kampene – så fodbold og drak nogle øl. Så kunne vi jo lige så godt give en hånd med, når vi nu var her”, fortæller han og uddyber, at det det ikke et problem at skaffe frivillige.

”Det er nemt at få det til at fungere, fordi så mange gerne vil hjælpe”, siger han.

Publikum er ved at indfinde sig rundt om banen og på tribunen – lige fra nogle af de unge U16-drenge, der lige har spillet kamp og til Gunnar Rasmussen på 79, der har spillet i klubben, siden han var dreng og som stadig kommer til alle hjemmekampene.

Kender du den næste "Årets klub"?

Allerede nu kan du sende os forslag til, hvem der skal efterfølge Såby som Årets Fodboldklub på Sjælland.

Læs mere om, hvordan du indstiller til årets fodboldklub her.

Årets Fodboldklub 2023 vinder:

  • Pokal, stort banner og diplom
  • 100 øl med klubbens logo sponsoreret af Fantombryg
  • 100 fodboldbolde i forskellige størrelser (3, 4 og 5)

Sæsonens sidste kamp

Selve kampen skal vise sig at blive en ret spændende affære.

Speaker og sponsoransvarlig Torben Plambæk fader popmusikken ned og byder velkommen til de to hold, og kampen bliver fløjtet i gang.

Rasmus Tangvig får bragt Såby foran efter bare 3 minutter, og det er også stillingen ved pausen. I starten af 2. halvleg scorer B. Frem to hurtige mål, og det ser længe ud som om, det ender med en udesejr.

Men så træder Såby i karaktér. Såbys nr. 7, Rasmus Tangvig, lægger først op til Mathias Larsen, der akkurat får prikket bolden ind via stolpen, og få minutter efter sætter samme nr. 7 kronen på værket, da han opfanger en halv clearing fra Frems målmand og sætter bolden ind med en flot flugter til slutresultatet 3-2.

Desværre for Såby var sejren ikke nok til 3. pladsen, da Tuse samtidig vandt i deres kamp mod RB. Men en 4. plads i Sjællandsserien til nyoprykkede Såby må vist også siges at være godkendt.

Et godkendt salg i ude-tutten

Inden vi forlader Såby får vi lige en vurdering fra Nicolai Stampe om dagens salg i ude-tutten.

”Det er gået fantastisk! Vi er glade, der var travlt på et tidspunkt”, fortæller han, mens han og en frivillig-kollega er ved at anrette grillpølser til dommertrioen.

En dag med sammenhold, stadionplatter og sejr – ikke dårligt.

Endnu en gang tillykke til Såby Fodbold med prisen ”Årets Fodboldklub på Sjælland”!