Når de sjællandske børnefodboldspillere om ikke alt for længe rykker indendørs for at spille fodbold, så gælder der et nyt sæt spilleregler. De nye indendørs spilleregler læner sig op af de regler, som spillere, trænere, ledere og andre omkring børnefodbolden på Sjælland har lært at kende efter sommerferien.

De nye indendørs spilleregler inkluderer nemlig hele miljøet omkring kampene i børnefodbolden (U12 og yngre) og har til mål at styrke børnenes engagement og glæden ved at spille fodbold. Ligeledes er reglerne for indendørs børnefodbold, ligesom tilfældet gælder udendørs, skabt med henblik på, at det skal være så let for børnene at spille fodbold, som overhovedet muligt.

Regelsættet består af 5 overordnede punkter

1

Nye regler for 5v5, 4v4 og 4v4 halvbane

De indendørs spilleregler er revideret for børnefodbolden (U12 og yngre) i både 5v5, 4v4 og 4v4 halvbane.

Reglerne er blevet justeret i børnekampene, så der tages højde for børnenes alder og udvikling. For eksempel er det ikke afgørende for spillet, at de yngste kan udføre et hjørnespark, og det introduceres derfor først senere. Derudover er fx også fraværet af advarsler og udvisninger, samt den presfri zone / udvidet afstandsregel, som børnene kender fra de udendørs spilleregler, også at finde i de nye spilleregler for indendørs børnefodbold.

Nedenfor kan du springe direkte til overblikket over de nye regler i de enkelte discipliner.

kamplederen

I børnefodbolden gør vi brug af kampledere, som kan støtte, guide og hjælpe børnene med at få en god kamp.

I det nye regelsæt er der 8 gode råd til kamplederen:

  1. Husk at børnefodbold er anderledes end voksenfodbold. Led kampen ud fra børnenes niveau og behov.
  2. Vis engagement og indlevelse i kampen, så børnene ser, at du også synes det er sjovt.
  3. Betragt dig selv som en vejleder mere end en dommer. Forvent ikke, at børnene, trænerne eller forældrene kender alle regler.
  4. Reglerne om udstyr er fleksible i børnefodbold. Prioriter børnenes gode oplevelse og sikkerhed.
  5. Fortæl spillere og trænere hvorfor du dømmer som du gør., og ros gerne begge hold, når de gør deres bedste.
  6. Undgå at være regelrytter og hindre kampens flow. Dog kan du fx stoppe kampen kort og vise et korrekt indkast undervejs.
  7. Som vejleder for børnefodboldspillere skal du tilpasse din tilgang. Pas på, at du ikke er for streng eller for kritisk.
  8. Et smilende ansigt hjælper dig med at skabe en positiv oplevelse for alle.

Download kvikguides til kamplederen

Vores kvikguides til kampledere er både mobil og printvenlige.

kampmiljøet

For at sikre det bedste mulige kampmiljø for børnene er der i det nye indendørs regelsæt for børnefodbolden regler både kampafvikling og voksenadfærd.

Regler for kampafvikling

Reglerne for kampafvikling er skabt for at sikre den bedst mulige ramme for kampenes afvikling. Bemærk, at der både er KAN- og BØR-regler. BØR-reglerne er kraftige opfordringer fra DBU’s side til klubber, trænere og øvrige voksne omkring børnefodboldkampene. KAN-reglerne skal ses som klare anbefalinger, som klubben kan vælge at inddrage forældrene i at udføre.

Reglerne er inddelt i før, under og efter kampen for overskuelighedens skyld, så det er let at gå til for alle omkring børnefodbolden på Sjælland.

Du kan finde det samlede regelsæt for kampafvikling her.

Regler for voksenadfærd

For at sikre, at børnene udvikler sig bedst, er det vigtigt med plads og støtte. Husk derfor som voksen at lade børnene tænke selv, når de er på banen – du kan hjælpe ved at observere spillet og spørge ind til, hvordan det var at spille kampen bagefter.

Husk også på, at børn kopierer den adfærd, de ser fra deres voksne rollemodeller (trænere, forældre, bedsteforældre, klubfolk mv.). Og husk så også på, at selvom fodbold er følelser, så er børnefodbold ikke noget, der skal eller bør påvirke voksne mennesker, så de mister kontrollen over deres følelser. 

Du kan finde de samlede regler for voksenadfærd under kampen her.

print flyers og plakater til de indendørs børnekampe- og stævner

Her kan du finde materialer, som I kan bruge til indendørs børnestævner. Ud over, at det kan være en hjælp og bruge de ovenstående lommeguides til kampledere, kan man kan med fordel supplere med printede flyers til alle voksne omkring kampene.

VIDEO: Det hurtige overblik over regelsættet