Sammenhold, hårdt arbejde og tillid. Det kunne være nøgleordene for et breddehold i DBU Sjælland, men det er faktisk også nogle af de vigtigste overskrifter i landstræner Kasper Hjulmands spil-filosofi for Herrelandsholdet.

Mandag aften gav Kasper Hjulmand et inspirerende indblik i hans arbejde som landstræner, da han holdt oplæg for omkring 150 trænere fra sjællandske breddeklubber i Venue Køge.

Og deltagerne fik virkelig noget med hjem, lige fra det helt store helikopterblik over dansk fodbold og dens fremtid – til helt konkrete træningsøvelser, man selv kan tage hjem i klubben og lave.

Kasper Hjulmand kom også med et vigtigt budskab: Han udtrykte sin taknemmelighed for indsatsen fra de mange dedikerede trænere og frivillige rundt omkring i klubberne. Seminaret var en del af en ”turné” rundt i landet, hvor landstræneren på den måde kan give lidt tilbage til breddeklubberne.

Det store scoop ved aftenen var en træningssession, hvor Kasper Hjulmand tog et U19-hold fra HB Køge under kyndig behandling i en hel time. De 22 unge drenge fik en oplevelse for livet, og de 150 breddetrænere på tilskuerpladserne kunne lytte med via højttaleranlægget og tog flittigt noter.

Seminar Med Kasper Hjulmand 260224 030 Kasper Hjulmand demonstrerede nogle af sine træningsmetoder på et U19-hold fra HB Køge.

Vel inde i varmen igen var der opfølgning på træningssessionen, og spørgelysten var stor. Blandt andet om, hvordan man bruger data i arbejdet med landsholdet. Kasper Hjulmand gav nogle eksempler og kom også med en forudsigelse om, at kunstig intelligens inden for kort tid kommer til at ændre hele den måde, man arbejder med fodboldtræning på.

Landstræneren bifaldt også de mange initiativer, der er i gang, for at få flere piger og kvinder ind i fodboldens fællesskaber.

Da det officielle program var slut, var der stor interesse for at komme hen og hilse på Kasper Hjulmand – og der blev flittigt taget selfies!

Seminar Med Kasper Hjulmand 260224 059